22/09/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Η επέλαση των ξένων…

Με έξι σίριαλ εκτός συνόρων, δύο καινούργια και τέσσερις νέους κύκλους, αλλά και μια καινούργια εκπομπή, φορτώνουν τα στελέχη του ΣΚΑΪ το πρόγραμμα του καναλιού.
      Pin It

Του Σωτήρη Μανιάτη

 

Τα στελέχη του ΣΚΑΪ θα κινηθούν και αυτή την τηλεοπτική σεζόν στον δικό τους ρυθμό. Ετσι από σήμερα ρίχνουν στη «μάχη» της τηλεθέασης δύο νέα ξένα σίριαλ και καινούργιους κύκλους άλλων τεσσάρων, αλλά και μία νέα εκπομπή. Πρόκειται για τους «Αταίριαστους», που θα μεταδίδονται καθημερινά από τις 12.00 έως και τις 14.00 με τους Χρήστο Κούτρα και Γιάννη Ντσούνο.

 

Στις σειρές πρώτη θα κάνει πρεμιέρα η επιστημονικής φαντασίας «Under the Dome», που είναι βασισμένη στο ομώνυμο μπεστ σέλερ του Στίβεν Κινγκ και θα προβάλλεται καθημερινά στις 22.15. Αφηγείται την αλλόκοτη ιστορία των κατοίκων μιας μικρής πόλης της Νέας Αγγλίας, οι οποίοι αποκόπτονται από τον υπόλοιπο κόσμο κατά έναν εντελώς ανεξήγητο τρόπο. Ενας πανίσχυρος διάφανος θόλος καλύπτει ξαφνικά την περιοχή τους, φυλακίζοντας τους πάντες στο εσωτερικό του. Χωρίς δυνατότητα επικοινωνίας με τον έξω κόσμο και με τις προμήθειές τους να λιγοστεύουν διαρκώς, οι κάτοικοι της μικρής πόλης θα πρέπει να επιστρατεύσουν όλες τους τις δυνάμεις προκειμένου να επιβιώσουν, να διατηρήσουν τις ισορροπίες, αλλά και να καταλάβουν τι ακριβώς συνέβη και τι τους επιφυλάσσει το μέλλον.

 

Αμέσως μετά (23.15) ακολουθεί το «Elementary», μια σειρά μυστηρίου με πρωταγωνιστή τον Σέρλοκ Χολμς του 21ου αιώνα, που αναλαμβάνει δράση στο Μανχάταν. Βοηθός του δεν είναι άντρας αλλά γυναίκα, η δόκτωρ Γουάτσον, που αρχικά του έχει επιβληθεί ουσιαστικά από τον πατέρα του για να τον προσέχει. Ο Χολμς του 21ου αιώνα, μετά από διάφορες περιπέτειες με απαγορευμένες ουσίες και απόπειρες αποτοξίνωσης που δεν στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία, αφήνει το Λονδίνο και καταφεύγει στο Μανχάταν. Επιμένει ότι η μόνη μέθοδος αποτοξίνωσης που τον βοηθά είναι η δουλειά του, ως σύμβουλος της αστυνομίας της Νέας Υόρκης. Μετά από αρκετά σκαμπανεβάσματα και διάφορες περιπέτειες, οι δυο τους θα γίνουν το πιο κατάλληλο δίδυμο για την εξιχνίαση των πιο περίπλοκων εγκλημάτων.

 

Αύριο, δεκαπέντε λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, θα ξεκινήσει ο έβδομος κύκλος της σειράς «Dexter», με τον κεντρικό ήρωα να αποκαλύπτει το πιο σκοτεινό του μυστικό σε ένα πολύ κοντινό του πρόσωπο. Ο έρωτας, που θα του χτυπήσει ξανά την πόρτα, θα έχει αυτήν τη φορά απροσδόκητες συνέπειες. Την Τετάρτη, και πάντα ένα τέταρτο μετά τα μεσάνυχτα, θα κάνει πρεμιέρα ο τρίτος κύκλος της σειράς «Οι Βοργίες» με πρωταγωνιστή τον βραβευμένο με Οσκαρ Τζέρεμι Αϊρονς στον ρόλο του πανούργου, παρεμβατικού πατριάρχη της οικογένειας Βοργία, που χτίζει μια αυτοκρατορία βασισμένη στη διαφθορά της ιερής καθολικής Εκκλησίας και ενορχηστρώνει μια ανηλεή βασιλεία δύναμης και επιδεικτικής σκληρότητας.

 

Κάθε Πέμπτη θα μεταδίδονται τα νέα επεισόδια της σειράς «The Good Wife» (πέμπτος κύκλος) με την Αλίσια να προσπαθεί να αποτρέψει την εκτέλεση ενός καταδικασμένου δολοφόνου. Ταυτόχρονα, όμως, σχεδιάζει και την αποχώρησή της από το δικηγορικό γραφείο μαζί με τον Κάρι. Και τις Παρασκευές θα προβάλλονται τα καινούργια επεισόδια της αστυνομικής σειράς «Blue Bloods» με πρωταγωνιστή τον Τομ Σέλεκ. Στον τέταρτο κύκλο του σίριαλ, οι ισορροπίες ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας Ρίγκαν εξακολουθούν να είναι ευαίσθητες, αλλά οι σκληρές υποθέσεις με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι τους υποχρεώνουν να βασιστούν και πάλι ο ένας στον άλλο για ηθική και ψυχολογική στήριξη.

 

[email protected]

 

Scroll to top