Pin It

Του Μ. Μορφονιού

 

Πάει να τον καταρρίψει τον «μύθο» για την αγωνία του τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι ο Κώστας Μήτρογλου! Ο 26χονος σέντερ φορ νιώθει, όπως φαίνεται, ιδιαίτερη «λαχτάρα» να σκοράρει από τη βούλα όταν εκτιμά πως είναι υποχρεωμένος να αποδείξει κάτι.

 

Το «συμβάν» που προέκυψε στο μισάωρο του προχθεσινού αγώνα του Ολυμπιακού με τη Βέροια δεν ήταν το πρώτο, αλλά σαφώς και δεν είχε καμία σχέση με το προηγούμενο…

 

Τον Αύγουστο του 2008 ο Μήτρογλου είχε πάρει την μπάλα από τα χέρια του Λουτσιάνο Γκαλέτι, σούταρε αυτός τότε απέναντι στον Μπεκιάι, στον πρώτο αγώνα με την Ανόρθωση για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά βρήκε δοκάρι. Η ομάδα του έχασε με 3-0 και τελικά έμεινε έξω από τον θεσμό, μετρώντας απώλεια κοντά στα 20 εκατομμύρια ευρώ. Αμέσως μετά μπήκε στο μάτι του Ερνέστο Βαλβέρδε και έφυγες δανεικός, αφού ο προπονητής δεν συγχώρησε ποτέ εκείνη τη συμπεριφορά του.

 

Τούτη τη φορά, στον δρόμο του βρέθηκε ακόμη ένας εκπρόσωπος της Αργεντινής, ο Τσόρι Ντομίνγκες, με τον οποίο το κουβέντιασαν στο πιο φιλικό όταν ο Καλογερόπουλος υπέδειξε πέναλτι στο μαρκάρισμα του Αμαραντίδη στον Ντουρμάζ στο 33’ της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με τη Βέροια. Τελικά ο «πιστολέρο» ανέλαβε την ευθύνη και «τελείωσε» τη φάση με επιτυχία καθώς περίμενε να κάνει την κίνηση ο Καντιμοίρης προς την αριστερή του γωνία για να πλασάρει με άνεση στη δεξιά.

 

Ομως ο Τσόρι αρνήθηκε αμέσως μετά να πάρει μέρος στον πανηγυρισμό μαζί με τον Μήτρογλου. Και κάπου εκεί προέκυψε η «παρεξήγηση», καθώς οι δύο πρωταγωνιστές έσπρωξαν ο ένας τον άλλον.

 

Το θέμα κλήθηκε να λύσει στο ημίχρονο ο Μίτσελ. Και στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους είδαμε τους δύο παίκτες να κάνουν μαζί την πρώτη πάσα της σέντρας, σε μια προφανώς συμβολική κίνηση για να δείξουν και προς τον κόσμο ότι τα βρήκαν και δεν τρέχει τίποτα.

 

Μετά τον αγώνα ο Μίτσελ το ξεκαθάρισε τελείως, υπογραμμίζοντας ότι την εντολή για τα πέναλτι την έχει ο Τσόρι Ντομίνγκες και αυτός θα είναι ο εκτελεστής μέχρι νεωτέρας.

 

Με τα πέναλτι που κερδίζει ο Ολυμπιακός υπάρχει μια «ιστορία» από πέρυσι, καθώς είχαν χάσει αρκετοί παίκτες. Πρώτος ο Σαβιόλα, μετά ο Μήτρογλου αλλά και ο Βάις, ενώ ακόμη και ο Ντομίνγκες «βαρύνεται» με την πιο σημαντική ίσως απώλεια, καθώς είχε στείλει την μπάλα έξω από την εστία του Καπίνο στο ντέρμπι του δεύτερου γύρου με τον Παναθηναϊκό, χάνοντας την ευκαιρία να βάλει τον Ολυμπιακό -έστω και προσωρινά- ξανά στο ματς το οποίο τελικά κατέληξε στο 0-3!Οπως και να έχει, την επόμενη φορά που ο Ολυμπιακός θα κληθεί να σουτάρει από τα έντεκα μέτρα, ο παίκτης που θα αναλάβει την ευθύνη του σουτ θα είναι ο Ντομίνγκες χωρίς άλλες διαβουλεύσεις! Εκτός αν προκύψει πάλι κάτι απρόοπτο…

 

……………………………………………

 

Και ο Καστίγιο…

 

Μπορεί ο Μήτρογλου να… πλακώθηκε με τον Τσόρι Ντομίνγκες για το ποιος θα χτυπήσει το πέναλτι το περασμένο Σάββατο, αλλά τα χειρότερα τα έχει κάνει παλιότερα ο Νέρι Καστίγιο.

 

Ηταν η σεζόν 2005-06 κι ένα ματς με το Αιγάλεω όταν πήρε την πρωτοβουλία να χτυπήσει ο ίδιος ένα φάουλ. Εβαλε το γκολ κι αμέσως μετά έφυγε προς την κερκίδα πετώντας τη φανέλα στους οπαδούς και αγνοώντας τους συμπαίκτες του.

 

Πρώτος ο Ερόλ Μπουλούτ, που είχε πάρει φόρα να εκτελέσει εκείνος το φάουλ, οργίστηκε με την ενέργεια του νεαρού, ενώ με τη λήξη του αγώνα τα αποδυτήρια του Ολυμπιακού πήραν φωτιά. Τόσο ο Τούρκος όσο και ο Αργεντινός Γκαμπριέλ Σούρερ δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν τα νεύρα τους, με τον δεύτερο μάλιστα να ρίχνει μπουνιά στον Καστίγιο!

 

«Πρέπει να μάθει να παίζει περισσότερο για την ομάδα και όχι για τον εαυτό του. Είναι μικρός και πρέπει να μάθει πολλά. Η εντολή ήταν να χτυπήσω το φάουλ εγώ ή ο Ταραλίδης», είπε μετά ο Ερόλ, ενώ ο Καστίγιο, όχι μόνο δεν έδειξε μετανιωμένος, αλλά φρόντισε να συνεχίσει το θέμα, όσο τουλάχιστον βρισκόταν μέσα στον αγωνιστικό χώρο, δηλώνοντας: «Εγώ παίζω μόνο για τους οπαδούς αφού μόνο αυτοί με αγαπάνε στον Ολυμπιακό».

 

Ο τότε προπονητής Τροντ Σόλιντ απέφυγε να τοποθετηθεί: «Το ποιος θα εκτελεί τα φάουλ είναι εσωτερικό θέμα της ομάδας. Ρωτήστε τους παίκτες για το τι έγινε στην τελευταία φάση».

 

Scroll to top