Pin It

Βολές κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας εξαπολύει το «Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα». Με επιστολή τους ο Μανώλης Γλέζος και ο Στέφανος Ληναίος, που ηγούνται του Συμβουλίου, βάλλουν κατά του Κάρολου Παπούλια καθώς στις 12 Σεπτεμβρίου, κατά τη διάρκεια της υπογραφής για την ίδρυση του Ελληνο-γερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας στο Βερολίνο, δήλωσε ότι ευελπιστεί «στην αποκάθαρση της ιστορίας από πολλά πράγματα τα οποία βαρύνουν χωρίς να είναι η πραγματικότητα».

 

Οι επικεφαλής του Συμβουλίου σχολίασαν ότι η δήλωση αυτή «μας γεμίζει αφόρητη θλίψη» και πως αποτελεί «έναν επικίνδυνο και επιζήμιο δρόμο», αφού μεταξύ άλλων «όποιος νομίζει ότι πρέπει να αποκαθαρθεί, να αποπληρώσει το Αναγκαστικό Κατοχικό Δάνειο».

 

Ζητάει μάλιστα εξηγήσεις από τον Κάρολο Παπούλια, με αφορμή τα όσα δήλωσε στη Βουλή ο τέως πρέσβης της Ελλάδας στη Βόνη κ. Μπουρλογιάννης-Τσαγκαρίδης. Σύμφωνα με τον ίδιο, το 1995 ο Κάρολος Παπούλιας ως υπουργός Εξωτερικών τον είχε διατάξει να μη μεταβεί στο γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών και να μη θέσει το θέμα με τη δέουσα βαρύτητα και το δέον ύφος.

 

Ν.ΣΒ.

 

Scroll to top