23/09/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

1-2-Χ από Μώραλη

Κλειστά κρατά τα χαρτιά του ο δήμαρχος Πειραιά για την «αξιολόγηση» και τον «επανέλεγχο» των συμβάσεων των εργαζομένων του.
      Pin It

Κλειστά κρατά τα χαρτιά του ο δήμαρχος Πειραιά για την «αξιολόγηση» και τον «επανέλεγχο» των συμβάσεων των εργαζομένων του

 

Δεν άνοιξε τα χαρτιά του ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης κατά τη διάρκεια της χθεσινής έκτακτης γενικής συνέλευσης για το τι πρόκειται να κάνει σχετικά με τα θέματα της «αξιολόγησης» και του «επανελέγχου» των περίπου 358 εργαζομένων στον δήμο.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δήμαρχος ο οποίος παραβρέθηκε στη συνέλευση, καθώς είχε κληθεί από τους εργαζομένους, υποστήριξε ότι συμπαραστέκεται στον αγώνα τους, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσει κανένας εργαζόμενος από τον δήμο, αφού κανένας δεν περισσεύει, ενώ ανέφερε ότι τα θέματα της «αξιολόγησης» και του «επανελέγχου» θα τα φέρει προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο. Δεν ξεκαθάρισε όμως αν θα μπλοκάρει τη συγκεκριμένη διαδικασία, όπως ήδη έχουν ανακοινώσει ότι θα κάνουν αρκετοί δήμαρχοι άλλων περιοχών.

 

Στη συνέλευση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας και η βουλευτής του ΚΚΕ Ελπίδα Παντελάκη, ως επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, οι οποίοι εξέφρασαν τη διαφωνία τους με το μέτρο της «αξιολόγησης» και του «επανελέγχου» και συγκεκριμένα ο Θ. Δρίτσας τα χαρακτήρισε έξω από το πλαίσιο του Συντάγματος.

 

Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους έκαναν λόγο για τον «κανιβαλισμό» που επιφέρει ο νόμος της «αξιολόγησης» και του προσχηματικού επανελέγχου μετατροπής των συμβάσεων που θα οδηγήσουν σε χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στη διάλυση των υπηρεσιών της.

 

Χριστίνα Παπασταθοπούλου

 

Scroll to top