23/09/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

«Μεταρρύθμιση» Λοβέρδου και στις στρατιωτικές σχολές

Από το πουθενά θέλει να αλλάξει το σύστημα εισαγωγής.
      Pin It

Αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στις Αστυνομικές και Στρατιωτικές Σχολές συζήτησαν, χθες, οι υπουργοί Παιδείας, Αμυνας και Δημόσιας Τάξης. Αν και δεν υπάρχει επιτακτικός λόγος ούτε έχει ζητηθεί από τους ενδιαφερομένους, ο κ. Λοβέρδος αναπτύσσει πρωτοβουλία τροποποίησης αναζητώντας τα κατάλληλα σημεία αλλαγών.

 

Χθες, στην υπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Πεντάγωνο, η σεναριολογία ήταν πλούσια. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι προτάσεις -που αφορούν τις εισαγωγικές του 2016- κινήθηκαν από την αποτυχημένη (και χωρίς πιθανότητες πάλι) ιδέα Αρβανιτόπουλου για 6ο επιστημονικό πεδίο ειδικά για τις σχολές αυτές έως τις ιδέες για την επαναφορά της κατηγορίας των επιλαχόντων ή την ύπαρξη περιοριστικών κανόνων ως προς τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού, που θα υποχρεώνουν τους ενδιαφερομένους να ανεβάζουν τις σχολές αυτές σε υψηλότερες θέσεις προτίμησης. Αναμένονται οι τελικές προτάσεις γι’ αυτές τις άνευ λόγου και κυρίως σε ακατάλληλο χρόνο αλλαγές οι οποίες συνοδεύουν και την έτερη πρωτοβουλία του νέου υπουργού Παιδείας σε ό,τι αφορά το εξεταστικό, την απόπειρα προσθήκης της Πληροφορικής στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα. Μια αλλαγή που επίσης δεν απαιτείται παρά μόνον από τη νέα έμπνευση του υπουργού Παιδείας, την οποία δεν σκέφτηκε να συζητήσει με κανέναν αρμόδιο φορέα (επιστημονικές ενώσεις, εκπαιδευτική κοινότητα).

 

Μάλιστα, θα είναι η πρώτη φορά που θα καταλυθεί ο μόνος κανόνας τον οποίο τήρησαν όλοι οι μέχρι τώρα υπουργοί Παιδείας, να μην ανακοινώνουν καμία αλλαγή αν δεν υπάρχει ο χρονικός ορίζοντας της τριετίας, σεβόμενοι απόλυτα το δικαίωμα των μαθητών στη σταθερότητα και την προετοιμασία για ένα εξεταστικό σύστημα από την Α’ έως την Γ’ Λυκείου.

 

Οι αντιδράσεις είναι ήδη έντονες και σίγουρα θα έπαιξαν ρόλο στην αναβολή των ανακοινώσεων, χθες, όπως τουλάχιστον είχε προγραμματιστεί από το υπουργείο.

 

Αννα Ανδριτσάκη

 

Scroll to top