23/09/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΑΚΟΜΑ ΜΕΤΡΟΥΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

Και νέο θύμα του «στρατού κατοχής» στο Κερατσίνι

Ενας 23χρονος διαδηλωτής κινδυνεύει να χάσει το δάχτυλο του χεριού του ύστερα από απρόκλητη επίθεση από άνδρα της ομάδας ΔΕΛΤΑ στην πορεία για τον Παύλο Φύσσα.
      Pin It

Των Κώστα Ζαφειρόπουλου, Γιώργου Δρούκα

 

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν χθες το μεσημέρι και οι τρεις συλληφθέντες από την πορεία της Πέμπτης στο Κερατσίνι, στους οποίους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για κατοχή εκρηκτικών υλών, πρόκληση σωματικής βλάβης και αντίσταση κατά της αρχής.

 

Χθες το πρωί για μία ακόμη φορά ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την είσοδο του δικαστηρίου στον Πειραιά και απαγόρευσαν στο κοινό να παρακολουθήσει τη διαδικασία της ανάκρισης. Εξω από το δικαστήριο πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες με τη συμμετοχή περισσότερων από 100 ατόμων.

 

Μαρτυρία-σοκ

 

Πέντε μέρες μετά την άγρια αστυνομική καταστολή της μαζικής αντιφασιστικής διαδήλωσης στο Κερατσίνι, ένα νέο περιστατικό αναίτιας βίας προστέθηκε στον κατάλογο των δυνάμεων καταστολής. Ενας 23χρονος διαδηλωτής κινδυνεύει να χάσει το δάχτυλο του χεριού του (έχει σοβαρό πρόβλημα στον τένοντα) ύστερα από απρόκλητη επίθεση από άνδρα της ομάδας ΔΕΛΤΑ.

 

Ο Αλέξανδρος, εργαζόμενος σε καφετέρια της περιοχής, ακολούθησε την ουρά της πορείας, χωρίς να είναι σε κάποιο συγκεκριμένο μπλοκ διαδηλωτών. «Κατεβαίνουν 3-4 της ομάδας ΔΕΛΤΑ, αρχίζουν να πετάνε τα μηχανάκια πάνω στον κόσμο και βλέπω έναν συγκεκριμένο αστυνομικό να έρχεται καταπάνω μου. Βάζω το χέρι μου να προστατευτώ, μου εξαφανίζει το δάχτυλο. Μου κόβει το δάχτυλο, ήταν από πίσω και κρεμόταν», εξηγεί ο ίδιος σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό. Ο διαδηλωτής ζήτησε βοήθεια από μια περαστική, η οποία τον πήγε στο «Τζάνειο» και από εκεί μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο ΚΑΤ, όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση.

 

Το περιστατικό καταγγέλθηκε από την οικογένεια του θύματος στον δήμαρχο Κερατσινίου-Δραπετσώνας. «Η επίθεση των δελτάδων στο παιδί ήταν εντελώς απρόκλητη», επιβεβαιώνει ο δήμαρχος Χρήστος Βρεττάκος στην «Εφ.Συν.», κάνοντας λόγο για «στρατό κατοχής που εμφανίστηκε με συγκεκριμένη στόχευση στην περιοχή». Εκτός από τα χτυπήματα σε τρεις φωτορεπόρτερ, σοβαρός ήταν και ο τραυματισμός μέλους του ΕΕΚ, ο οποίος έφερε θλαστικό τραύμα στο κεφάλι ενώ είχε και κάταγμα στο χέρι.

 

Ανακοίνωση ΡΕΣΑΛΤΟ

 

Τέσσερις μέρες μετά την πορεία, η Συνέλευση της πλατείας Κερατσινίου-Δραπετσώνας και ο αυτοοργανωμένος χώρος ΡΕΣΑΛΤΟ σε ανακοίνωσή τους περιγράφουν τα γεγονότα, όπως τα έζησαν μέλη τους: «Ο κατασταλτικός σχεδιασμός της «μηδενικής ανοχής» ενάντια στη διαδήλωση βρήκε πάτημα στις διαδοχικές επιθέσεις ομάδων που κινούνταν περιμετρικά των μπλοκ της διαδήλωσης, πολλές από τις οποίες ήταν αμφιλεγόμενης στόχευσης έως αντικοινωνικού χαρακτήρα. Με αποκορύφωμα την επίθεση στο εν λειτουργία Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών επί της λεωφόρου Σαλαμίνος, όπου μέσα βρίσκονταν εργαζόμενοι και δημότες».

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, αυτή ήταν μία από τις αφορμές, ώστε πολλές διμοιρίες ΜΑΤ να κάνουν την εμφάνισή τους αριστερά και δεξιά της διαδήλωσης με τα γνωστά επακόλουθα.

 

Η τακτική δικάσιμος για τους 61 συλληφθέντες (κατηγορούνται για πλημμελήματα) που αφέθηκαν ελεύθεροι το Σάββατο έχει οριστεί στις 6 Οκτωβρίου.

 

Scroll to top