23/09/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Εκοβαν ταρίφα σε ταξιτζήδες

Σπείρα απατεώνων είχε βάλει στόχο οδηγούς ταξί.
      Pin It

Εκμεταλλεύονταν την ανάγκη των ιδιοκτητών ταξί για την εξασφάλιση μεροκάματου και τάζοντάς τους ότι θα μετέφεραν επισήμους για ένα μήνα αντί 9.000 ευρώ, τους έπειθαν να δώσουν προκαταβολή και στη συνέχεια εξαφανίζονταν.

 

Για να γίνουν μάλιστα οι δύο «κεντρικοί» απατεώνες περισσότερο πειστικοί, εμφανίζονταν ως υπάλληλοι υπουργείων, πρεσβειών, πανεπιστημίων και ιατρείων.

 

Τέλος στη δράση της σπείρας που έδρασε από τον Φεβρουάριο ώς και πρόσφατα έβαλε η υποδιεύθυνση Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής, η οποία συνέλαβε συνολικά επτά άτομα, μεταξύ των οποίων και τον αρχηγό τους, ενώ για την υπόθεση σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος ακόμη 27 ατόμων.

 

Τα δύο βασικά μέλη του κυκλώματος, ένας 66χρονος και ένας 48χρονος, που ήταν σεσημασμένοι για απάτες, επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με οδηγούς ταξί, τους οποίους εντόπιζαν είτε απευθείας είτε μέσω διαφόρων φορέων, και συστήνονταν σαν άτομα επιφανούς θέσης που επιθυμούσαν να μισθώσουν τα οχήματα για ένα μήνα ώστε να μετακινηθούν επίσημοι -δήθεν- σε μέρη όπου υποτίθεται είχαν προγραμματιστεί επίσημες εκδηλώσεις. Για να τους δελεάσουν ζητούσαν αποκλειστική συνεργασία, την οποία θα πλήρωναν με 300 ευρώ κάθε ημέρα, κάτι που σήμαινε ότι οι αυτοκινητιστές θα εισέπρατταν το ποσό των 9.000 ευρώ. Ωστόσο, για να προχωρήσουν στη… συνεργασία ζητούσαν από τους παθόντες να καταβάλουν διάφορα ποσά, που κυμαίνονταν από 1.500 έως 1.800 ευρώ ανά ταξί, που υποτίθεται ότι ήταν εγγύηση για την τήρηση των όρων της συμφωνίας. Με αυτόν τον τρόπο είχαν εξαπατήσει συνολικά 66 ιδιοκτήτες, από τους οποίους 21 ήταν στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής και 45 σε διάφορες επαρχιακές πόλεις, σχεδόν σε όλο τον ελλαδικό χώρο.

 

Σύμφωνα με την αστυνομία, αρχηγός της οργάνωσης ήταν ο 66χρονος, ενώ ο 48χρονος άμεσος συνεργός του είχε αναλάβει την τηλεφωνική επικοινωνία με τα θύματα. Παράλληλα, ο 66χρονος και μια 39χρονη που επίσης συνελήφθη προσέγγιζαν τους υπόλοιπους κατηγορουμένους, πολλοί από τους οποίους είναι άστεγοι ή επαίτες και τους έπειθαν να γίνονται οι καταθέσεις σε δικούς τους προσωπικούς λογαριασμούς έναντι πενιχρής αμοιβής. Τους μετέφεραν μάλιστα και σε υποκαταστήματα τραπεζών, κυρίως στις περιοχές της Χαλκίδας, του Λουτρακίου και των Μεγάρων, προκειμένου να προβαίνουν σε αναλήψεις των χρηματικών ποσών. Σύμφωνα με τις αρχές, τα κεντρικά πρόσωπα της σπείρας αποκόμισαν πάνω από 110.000 ευρώ.

 

Μάνος Τσαλδάρης

 

Scroll to top