23/09/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελεύθεροι ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος του «Europa Link»

Ορίστηκε τακτική δικάσιμος. Σταθεροποιήθηκε η θέση του πλοίου στο λιμάνι της Κέρκυρας καθώς ολοκληρώθηκε η απάντληση των υδάτων.
      Pin It

Στη σύλληψη του πλοιάρχου και του υποπλοιάρχου του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «Europa Link» των «Μινωικών Γραμμών» (ιταλικών συμφερόντων), το οποίο τα ξημερώματα της Κυριακής προσέκρουσε στη νησίδα Περιστέρες, στο βόρειο άκρο της Κέρκυρας, με 693 επιβάτες και 70 άτομα πλήρωμα, προχώρησαν οι Αρχές.

 

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες το πρωί στον εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη για πρόκληση προσάραξης πλοίου από αμέλεια με κίνδυνο για τους επιβάτες και στη συνέχεια παραπέμφθηκαν σε τακτική δικάσιμο.

 

Το πλοίο, το οποίο έχει υποστεί δύο μεγάλα ρήγματα και πολλά μικρά στη δεξιά πλευρά του, παραμένει στο λιμάνι της Κέρκυρας σταθεροποιημένο, καθώς η κλίση που είχε πάρει ελαττώθηκε. Χθες από τον Οργανισμό Λιμένα Κέρκυρας και από τη διαχειρίστρια εταιρεία του πλοίου πραγματοποιήθηκε προληπτικά πόντιση πλωτού φράγματος, ενώ κοντά στο «Europa Link» βρίσκεται πλωτό περιπολικό του Λιμενικού Σώματος καθώς και τρία ρυμουλκά για τυχόν παροχή συνδρομής. Στην περιοχή του περιστατικού πρόκειται να μεταβεί κλιμάκιο της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων και Συμβάντων (ΕΛΥΔΝΑ) του υπουργείου Ναυτιλίας.

 

Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε χθες η απάντληση των υδάτων από το μηχανοστάσιο του πλοίου την οποία πραγματοποίησαν οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, όπως επίσης και η εκφόρτωση των οχημάτων που βρίσκονταν εγκλωβισμένα στα γκαράζ του πλοίου.

 

Αγνωστα πάντως εξακολουθούν να παραμένουν τα αίτια της πρόσκρουσης, πώς δηλαδή το πλοίο, παρά το γεγονός ότι οι καιρικές συνθήκες ήταν πολύ καλές και ο φάρος στις Περιστέρες λειτουργούσε κανονικά, έπεσε πάνω στη βραχονησίδα.

 

Οι «Μινωικές Γραμμές» με ανακοίνωσή τους ενημερώνουν το επιβατικό κοινό ότι τροποποιούνται τα προγραμματισμένα δρομολόγια της εταιρείας στη γραμμή Ελλάδα-Ιταλία και για τον λόγο αυτό οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να επικοινωνούν με τα λιμενικά γραφεία της εταιρείας πριν προγραμματίσουν το ταξίδι τους.

 

Χρ. Παπασταθοπούλου

 

Scroll to top