23/09/14 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Heart Pillow Project with COCO-MAT

Η COCO-MAT υποστηρίζει για 3η συνεχή χρονιά τους ανθρώπους που έχουν αντιμετωπίσει τον καρκίνο του μαστού, προσφέροντας δωρεάν μαξιλαράκια σε σχήμα καρδιάς.
      Pin It

Cocomat heart pillowΗ COCO-MAT υποστηρίζει για 3η συνεχή χρονιά τους ανθρώπους που έχουν αντιμετωπίσει τον καρκίνο του μαστού, προσφέροντας δωρεάν μαξιλαράκια σε σχήμα καρδιάς. Από το 2012, η COCO-MAT έχει προσφέρει 2.500 μαξιλαράκια καρδιάς σε δημόσια νοσοκομεία και κέντρα μαστού στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Για το έτος 2014-2015 η προσπάθεια της COCO-MAT εξαπλώνεται σε περισσότερες χώρες και νοσοκομεία. Πιο συγκεκριμένα στην Ελλάδα θα προσφέρει μαξιλαράκια καρδιάς σε 7 δημόσια νοσοκομεία, όπως τα: Γενικό Αντικαρκινικό Ογκολογικό Νοσοκομείο «Αγ. Σάββας», Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «Αγ. Ανάργυροι», Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΝ», Πανεπιστημιακό Αντικαρκινικό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (Π.Α.Γ.Ν.Η.), Ειδικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιάς «ΜΕΤΑΞΑ», Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ», Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ» και στο ιδιωτικό νοσοκομείο ΙΑΣΩ.

Στο εξωτερικό θα συμμετέχουν τα τοπικά καταστήματα COCO-MAT σε πόλεις όπως το Βερολίνο, το Ντίσελντορφ, το Αμβούργο, το Μιλάνο, το Παρίσι, το Άμστερνταμ, Ροτερνταμ και την Αμβέρσα σε συνεργασία με την Ένωση Αμερικανίδων Γυναικών.

Τι είναι το μαξιλαράκι καρδιάς;

Το heart pillow είναι ένα μαλακό μαξιλαράκι σε σχήμα καρδιάς που σχεδιάστηκε ως βοήθημα για τις γυναίκες που έχουν υποστεί χειρουργική επέμβαση, αντιμετωπίζοντας τον καρκίνο του μαστού. Μαξιλαράκια heart pillows δίνονται στις ασθενείς κατά το πρώτο μετεγχειρητικό στάδιο, βοηθώντας σημαντικά στην ταχύτερη ανάρρωσή τους.

Το σχήμα του μαξιλαριού επιτρέπει στις γυναίκες να το κρατούν κάτω από το βραχίονα, απαλύνοντας τον πόνο, βοηθώντας στη μείωση του οιδήματος και προστατεύοντας το σημείο της τομής. Η 100% βαμβακερή θήκη του μαξιλαριού εξασφαλίζει απαλή επαφή με το δέρμα, ενώ το γέμισμά του από πλενόμενο αγνό παρθένο μαλλί διασφαλίζει την απαιτουμένη υγιεινή.

Το μαξιλάρι σε σχήμα καρδιάς συνοδεύεται από μία υφασμάτινη βαμβακερή τσάντα COCO-MAT η οποία βοηθάει την κίνηση της ασθενούς για αρκετές εβδομάδες μετά την επέμβαση, επιτρέποντάς της να κινείται ελεύθερα και να αισθάνεται πιο άνετα με την εμφάνισή της.

Η πρωτοβουλία Heart Pillow Project ξεκίνησε το 2001 στο Erlanger Medical Center του Tennessee, Η.Π.Α. και έχει επεκταθεί σε περισσότερες από 50 πόλεις σε 18 χώρες ανά τον κόσμο.

Οκτώβριος: Μήνας κατά του καρκίνου του μαστού
1 sleeping pillow = 1 heart pillow

Από τον Οκτώβριο οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να στηρίξουν τo Project μέσω των αγορών τους. Για κάθε ένα μαξιλάρι ύπνου που πωλείται, η COCO-MAT θα δωρίζει ένα μαξιλαράκι καρδιάς σε γυναίκες και άνδρες που το έχουν ανάγκη.
Επιπλέον, μέσα στον Οκτώβριο για 2 εβδομάδες, όλα τα καταστήματα της COCO-MAT στην Ελλάδα και το εξωτερικό θα στηρίξουν το project διοργανώνοντας pillow making events όπου o ενδιαφερόμενος θα μπορεί να φτιάξει το δικό του προσωπικό μαξιλάρι αγοράζοντάς το σε προνομιακή τιμή.

Scroll to top