samaras-merkel-verolino

24/09/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

Διαβάστε σήμερα στην «Εφημερίδα των Συντακτών»

Με άδεια χέρια ο Αντώνης Σαμαράς στο Βερολίνο / Στην τρομοκράτηση των παραδοσιακών ψηφοφόρων της στοχεύει η Ν.Δ. / «Δεν λυγίζουμε» φώναξαν οι απεργοί του Δημοσίου / Το μάτι κλείνει στα «αριστερά» του ο Φώτης Κουβέλης / Xωρίς τον… κουμπαρά λογαριάζει η κυβερνητική προπαγάνδα.
      Pin It
  • Με άδεια χέρια πήγε στο Βερολίνο ο Αντώνης Σαμαράς και με άδεια έφυγε. Μόνο «μικρά βλαστάρια επιτυχίας» είδε στην Ελλάδα η Γερμανίδα καγκελάριος.

merkel-samaras

 

  • Έτοιμοι οι Ιβάν Σαββίδης και Μελισσανίδης να πάρουν τις άδειες για τα «φρουτάκια».

 

  • Σενάρια αυτοδυναμίας της Αριστεράς φαίνονται στον ορίζοντα, αναλύοντας τα δημοσκοπικά ευρήματα. Στην τρομοκράτηση των παραδοσιακών ψηφοφόρων της στοχεύει η Ν.Δ. για να ανακόψει την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ.

 

  • Το πρόγραμμα του χειμώνα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών. Από τον Κριστόφ Μαρτάλερ και τον Άκραμ Καν, στον Γιάννη Χουβαρδά και τον Νίκο Καραθάνο, με μια μεγάλη στάση στην ανεξάρτητη σκηνή τής Λατινικής Αμερικής, με εικαστικά, σινεμά, χορό και ομιλίες.

 

kouvelis

  • Το μάτι κλείνει στα «αριστερά» του ο Φώτης Κουβέλης. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εμφανίζεται ικανοποιημένος από τη «μετατόπιση της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ρεαλιστικές θέσεις».

 

  • Θετικά αποτιμούν οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες τη μετάθεση της εκδίκασης στον Άρειο Πάγο για τις 24 Φεβρουαρίου 2015, διάστημα το οποίο θα αξιοποιήσουν για να ανοίξουν την υπόθεσή τους στην κοινωνία. «Δεν λυγίζουμε» φώναξαν οι απεργοί του Δημοσίου.

 

  • Πετρέλαιο θέρμανσης: στο 1,10 έως 1,15 ευρώ το λίτρο η τιμή του, μετά τη μείωση του Ειδικού Φόρου κατά 30%. Στα 134 εκατ. ευρώ το κόστος της φοροελάφρυνσης, εκτός αν αρχίσει νωρίς η βαρυχειμωνιά.

 

  • Καλή η κυβερνητική προπαγάνδα για την έξοδο της Ελλάδας από το Mνημόνιο στο τέλος του 2014, αλλά λογαριάζει χωρίς τον… κουμπαρά. Δεν είναι μόνο τα 25 δισ. ευρώ που πρέπει να βρει ώς τον Δεκέμβριο του 2105 για να αναπληρώσει τις εναπομείνασες δόσεις που δεν θα λάβει από τον μηχανισμό, αλλά και η ειδική «ρήτρα» που πρέπει να ενεργοποιηθεί και θα απαιτήσει άλλα 9,4 δισ. ευρώ. Margaret-Atwood

 

  • Η διάσημη και πολυβραβευμένη Καναδή συγγραφέας Μάργκαρετ Άτγουντ ήρθε για πρώτη φορά στην Αθήνα. Πιστή στο πνεύμα των τελευταίων της μυθιστορημάτων, μας μιλά για κλιματικές αλλαγές και επιδημίες, για φόβους και επιθυμίες του ανθρώπου.

 

Scroll to top