23/09/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Κίτυ Κρόουθερ
«Ο μαύρος Κότσυφας κι ο άσπρος Γλάρος»

Εικονογράφηση: Κίτυ Κρόουθερ
Μετάφραση: Ελίνα Μαρμαρίδου
Απόδοση: Βαγγέλης Τασιόπουλος
Εκδόσεις: ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ (Ευρυμέδοντος 4, Αθήνα, τηλ: 2103460224, http://s-orizontes.blogspot.gr/)
σελ. 32
ISBN: 978-960-938-411-5 .
      Pin It

Μια υπέροχη και εξαιρετικά εικονογραφημένη ιστορία για την ξενοφοβία και το ρατσισμό και για το πώς η πραγματική φιλία μπορεί να αλλάξει τα πάντα.

 

vivlio-kotsifas-glaros-1

 

Μια μέρα ο Ιάκωβος, ο κότσυφας, αποφάσισε να ταξιδέψει για να γνωρίσει τον κόσμο. Μα πιο πολύ απ' όλα ήθελε να δει τη θάλασσα, που όπως είχε ακούσει, ήταν γαλανή κι απέραντη. Όταν έφτασε, όλοι τον παρατηρούσαν καχύποπτα.

Crowther-Kitty-keimeno«Γιατί όλοι με κοιτάζουν περίεργα;» ρώτησε ο Ιάκωβος. «Μα πρώτη φορά βλέπουν ένα τόσο μαύρο πουλί σαν εσένα», του απάντησε ο Τζίμης, ο γλάρος. Στο χωριό των άσπρων γλάρων ο μαύρος κότσυφας είναι ένας ξένος, κανείς δεν τον ήθελε. Εκεί κατάλαβε τι σημαίνει να είσαι διαφορετικός… Μπορεί οι περισσότεροι γλάροι να του γυρνάνε την πλάτη, αλλά οι δύο φίλοι δεν αφήνουν αυτό να επηρεάσει τη φιλία τους. Ο Ιάκωβος μαθαίνει στο Τζίμη πως τα βιβλία μπορεί να τα διαβάζει και όχι μόνο να τα χρησιμοποιεί για να ανάψει φωτιά και κάθε απόγευμα του διαβάζει από μια ιστορία.

Το μυστικό των δύο φίλων διαρρέει στην κοινότητα των γλάρων, τα μέλη της οποίας αντιμετωπίζουν πλέον διαφορετικά τον Κότσυφα και όχι μόνο αποζητούν την παρέα του αλλά τον κάνουν και δάσκαλο του χωριού, διαπιστώνοντας πόσο σπουδαίος είναι!

Η πραγματική φιλία, η ξενοφοβία, ο ρατσισμός αλλά και η αγάπη για το βιβλίο και τη γνώση, σε μια υπέροχα εικονογραφημένη ιστορία!

 

Για παιδιά προσχολικής ηλικίας και μικρούς αναγνώστες 

 

Ακούστε το παραμύθι ΕΔΩ.

 

Crowther-KittyΚίτυ Κρόουθερ – βιογραφικό

 

Η Κίτυ Κρόουθερ γεννήθηκε στο Βέλγιο το 1970 και είναι δημιουργός (συγγραφέας και εικονογράφος) παιδικών βιβλίων. Το 2010 τιμήθηκε με το «Βραβείο Άστριντ Λίντγκρεν» που αποτελεί την ανώτατη σε παγκόσμιο επίπεδο τιμητική διάκριση σχετικά με την παιδική λογοτεχνία. Από το 1994 έχει δημιουργήσει και εκδόσει περισσότερα από 40 βιβλία.

 

 

Δείτε κάποιες από τις ιδιαίτερες εικονογραφήσεις της:

Crowther-Kitty-zografia-1

Crowther-Kitty-zografia-2

Crowther-Kitty-zografia-4

 

Crowther-Kitty-zografia-5Crowther-Kitty-zografia-3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: ΝΟΡΑ ΡΑΛΛΗ, [email protected], τηλ.: 211 104 5161

Scroll to top