24/09/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

      Pin It

Δυσκολεύεται…

 

Σε αρένα μετατράπηκε το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου με αφορμή την άρνηση του δημάρχου Αχιλλέα Μπέου να βάλει σε ψηφοφορία ψήφισμα για τον ένα χρόνο από τη δολοφονία Φύσσα. Την πρόταση για ψήφισμα με το οποίο θα καταδικάζεται το φαινόμενο του φασισμού έφεραν οι παρατάξεις «Δρόμοι Συνεργασίας» (ΣΥΡΙΖΑ), «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά» (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) και Λαϊκή Συσπείρωση (ΚΚΕ), όμως ο Αχ. Μπέος το αρνήθηκε, περιοριζόμενος σε μια τυπική προφορική δήλωση καταδίκης των φαινομένων βίας! (σ.σ. τα επεισόδια με πρωταγωνιστή τον ίδιο σε διάφορα γήπεδα της χώρας δεν υπολογίζονται για ευνόητους λόγους.) Η στάση αυτή προκάλεσε καταγγελίες για φασιστική συμπεριφορά και αποχωρήσεις. Ο δήμαρχος Βόλου προεκλογικά λοξοκοιτούσε προς τη Χρυσή Αυγή και ίσως γι’ αυτό σήμερα δυσκολεύεται να καταδικάσει τους δολοφόνους χρυσαυγίτες.

 

Δ.Κ.

 

……………………………………………

 

„Διαφωνία

 

Μπορεί στο ΠΑΣΟΚ να ταυτίζονται στα βασικά με τη Ν.Δ., υπάρχουν ωστόσο κάποιες φορές που η πρόσδεση στο κοινό άρμα χαλαρώνει. Οπως χθες, με τις τρομολαγνικές προτροπές του Αδώνιδος Γεωργιάδη για άδειασμα των τραπεζών σε περίπτωση κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν συμφωνώ με αυτές τις λογικές. Σαφώς έχω τις διαφορές μου με τον ΣΥΡΙΖΑ και τις προβάλλω πολιτικά με κάθε ευκαιρία. Δεν θα δημιουργήσω όμως τρόμο σε βάρος των πολιτών. Ολα αυτά δεν οδηγούν πουθενά. Ψυχραιμία, σοβαρότητα και δουλειά σε βάθος, αυτό χρειάζεται η Ελλάδα σήμερα», σχολίασε ο στενός συνεργάτης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας, περισώζοντας τα προσχήματα.

 

Δ.Κ.

 

……………………………………………

 

„Εξ ιδίων

 

Μπορεί ο Γιώργος Παπανδρέου και οι συνεργάτες του να προσπαθούν να απαλλαγούν από την –κατ’ άλλους μοιραία, κατ’ άλλους παρεξηγημένη– φράση «λεφτά υπάρχουν», όμως οι βολές εναντίον του εξακολουθούν να έρχονται από το ΠΑΣΟΚ. «Δεν είμαστε απέναντι σε παροχές, αλλά μη φτάσουμε και στο άλλο άκρο, αυτό του “λεφτά υπάρχουν”» είπε χθες στη Βουλή ο αν. υπουργός Υγείας Λ. Γρηγοράκος, απαντώντας σε ερώτηση του Β. Κυριακάκη (ΣΥΡΙΖΑ) για τη φαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων. Ο κ. Γρηγοράκος έχει ζητήσει στο παρελθόν ακόμη και τη διαγραφή του πρώην πρωθυπουργού από το Κίνημα.

 

Χ.ΙΩ.

 

……………………………………………

 

„Ανυποληψία

 

Ψηφοφόρος της Ν.Δ. κατά δημόσια δήλωσή του είναι ο Θεόδωρος Πάγκαλος. Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος στην κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου το ομολόγησε χθες, εξηγώντας το σκεπτικό του: Να γλιτώσει από τον μπαμπούλα του ΣΥΡΙΖΑ! «Ψήφισα Ν.Δ. στις περασμένες ευρωεκλογές. Με δυσκολία, αλλά πήγε το χέρι μου, διότι ήθελα οπωσδήποτε να αποφύγω αυτό που δεν απέφυγα τελικά, δηλαδή την πρωτοπορία του ΣΥΡΙΖΑ. Ψήφισα Δεξιά για να μην έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ», είπε στον «Βήμα FM». Υπάρχει μια λαϊκή ρήση που δεν λαμβάνει υπόψη ο κ. Πάγκαλος, με αποτέλεσμα να βυθίζεται στην ανυποληψία και να φλερτάρει με τη γραφικότητα: «Τα στερνά τιμούν τα πρώτα».

 

Δ.Κ.

 

……………………………………………

 

„Συνέδριο

 

Το ότι η Ελλάδα και η ευρύτερη περιοχή αποτελούν «φιλέτο» για τους μεγάλους επιχειρηματίες και τις πολιτικές ελίτ το γνωρίζαμε. Προς επίρρωσιν, ήρθε και η ανακοίνωση της διεξαγωγής του ετήσιου συνεδρίου τού Clinton Global Initiative (ανήκει στην οικογένεια Κλίντον) στην Αθήνα τον Ιούνιο του 2015, στο οποίο κάθε χρόνο συγκεντρώνονται πολιτικοί ηγέτες και επιχειρηματίες. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον δήλωσε ότι υπάρχουν «σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ευρύτερη περιοχή, όπως η ανεργία των νέων και η κοινωνική μεταβλητότητα», ενώ η Γιάννα Αγγελοπούλου σημείωσε ότι η διοργάνωση θα έχει επίκεντρο την επίτευξη «μακροχρόνιας οικονομικής ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας για τις χώρες της Μεσογείου». Φαίνεται ότι η λίστα με τους επιχειρηματίες που δεν φοβούνται την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία μεγαλώνει…

 

Κ.Π.

 

……………………………………………

 

„Διαφθορά και φοροδιαφυγή…

 

Δεν γνωρίζουμε πόσο αξιόπιστα είναι τα στοιχεία, ωστόσο δεν παύουν να είναι εντυπωσιακά. Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Οργανισμού WEALTH-X, η οποία επεξεργάζεται με τη βοήθεια της ελβετικής UBS την περιουσία που διακινείται παγκοσμίως, οι δισεκατομμυριούχοι με ελληνική ταυτότητα έχουν φτάσει στους 11, δηλαδή 2 παραπάνω από την περασμένη χρονιά, ενώ η συνολική αξία της περιουσίας τους ανέρχεται στα 18 δισ. δολάρια από 16 δισ. δολάρια το 2013. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Global Financial Integrity, την περίοδο 2003-2011 βγήκαν από την Ελλάδα 261 δισ. δολάρια, που θεωρούνται προϊόν διαφθοράς, εγκληματικής δράσης και φοροδιαφυγής.

 

Κ.ΤΣ.

 

……………………………………………

 

„Κύκνειο άσμα

 

«Σιγά μην κάτσω να μου φάει τα λεφτά ο Βαρεμένος. Θα τα βγάλω από την τράπεζα αμέσως μόλις πέσει η κυβέρνηση. Αν είναι τρελοί στην εξουσία, θα πάμε με τους τρελούς;» φώναζε με τη μαγευτική του χροιά ο κ. Αδωνις σε πρωινή εκπομπή στο Mega, σχολιάζοντας ενδεχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Την ίδια ώρα, ο παλιός του «συναγωνιστής» Γ. Καρατζαφέρης χαρακτήριζε τον ΣΥΡΙΖΑ «πολιτικό Εμπολα» που χρειάζεται πανστρατιά για να αντιμετωπιστεί. Ασχετα από τα όποια καλά ή κακά του ΣΥΡΙΖΑ, είναι κωμικό να βλέπεις πανικόβλητους δεξιούς να παραληρούν στην απέλπιδα προσπάθειά τους να αποφύγουν τη βουτιά τους στην ανυποληψία…

 

Γ.Δρ.

 

……………………………………………

 

„Οχι γραφεία στη Χ.Α.

 

Αντιδράσεις προκάλεσε η παραχώρηση γραφείων στην περιφερειακή παράταξη της Χρυσής Αυγής από την περιφερειάρχη Αττικής. Η «Λαϊκή Συσπείρωση», η οποία πρότεινε στη Ρ. Δούρου να αρνηθεί οποιαδήποτε διευκόλυνση και παροχή στη ναζιστική εγκληματική οργάνωση, κατήγγειλε τη στάση της περιφερειάρχη, θυμίζοντας την απόφαση της Βουλής να αναστείλει την κρατική χρηματοδότηση στη νεοναζιστική οργάνωση. Οπως αναφέρουν μέλη της πλειοψηφίας, η περιφερειάρχης είναι υποχρεωμένη από τον νόμο να παραχωρήσει γραφεία σε κάθε παράταξη. Η σύμβουλος της «Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική», Δ. Κουτσούμπα, ξεκαθάρισε ότι κάθε φορά που θα μιλάει εκπρόσωπος της «εγκληματικής, ναζιστικής, φασιστικής συμμορίας δολοφόνων» θα αποχωρεί από την αίθουσα.

 

Στ.Ζ.

 

……………………………………………

 

„«Ψευδείς πληροφορίες»

 

Να διαψεύσει την πρωτοφανή κινδυνολογία του Αδ. Γεωργιάδη περί μαζικών αναλήψεων σε περίπτωση κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ζητά από τον υπουργό Οικονομικών ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ, Δημήτρης Αναγνωστάκης. «Αντλώντας πληροφόρηση από την περίπτωση της γειτονικής Βουλγαρίας, εκεί το κράτος κινήθηκε εναντίον υπόπτων για τη διάδοση ψευδών πληροφοριών που οδήγησαν σε τραπεζικό πανικό, αλλά δεν κατάφερε να αποφύγει τις πρόωρες εκλογές για να επιλυθεί το ζήτημα» σημειώνει ο κ. Αναγνωστάκης και ρωτά τον Γκ. Χαρδούβελη πώς προστατεύονται νομικά οι καταναλωτές από τέτοιες περιπτώσεις.

 

Χ.ΙΩ.

 

……………………………………………

 

„Μεταφορά μαθητών

 

Σε επικοινωνία με την εκπαιδευτική κοινότητα βρίσκεται ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Γιώργος Γαβρίλης, καθώς το θέμα της μεταφοράς των μαθητών σε κάποιες περιοχές παραμένει ανοιχτό. Με επιστολή του προς τους διευθυντές σχολείων, συλλόγους εκπαιδευτικών και γονέων ενημέρωσε για τις ενέργειες της νέας περιφερειακής αρχής για το θέμα που αφορά πολλούς μαθητές και τους γονείς τους. Για τη μεταφορά μαθητών του Μουσικού Λυκείου Πειραιά και άλλων σχολείων, που οι μαθητές αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα για την πρόσβαση στο σχολείο, ο Γ. Γαβρίλης έκανε γνωστό ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να βρεθεί λύση. Θετικά ακούγονται…

 

ΧΡ.ΠΑΠ.

 

……………………………………………

 

„Διεμβολισμοί

 

Για απουσία πολιτικής κατηγόρησε χθες το Ποτάμι ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ. «Δεν είναι πολιτική να λες ότι εγώ είμαι νέο κόμμα» σχολίασε ο κ. Κουβέλης, ο οποίος αρνήθηκε ότι το Ποτάμι «διεμβολίζει» τη ΔΗΜΑΡ. Πάντως, ισχυρή μερίδα αποχωρησάντων από την Αγίου Κωνσταντίνου φιλοξενούνται ήδη στις «όχθες» του, ενώ όλες οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες διαρροές ψηφοφόρων προς το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη.

 

Δ.Κ.

 

……………………………………………

 

„Περίεργες θεωρίες

 

Με σιγουριά και εθνική περηφάνια τα περισσότερα ΜΜΕ αναπαράγουν κάτι περίεργες θεωρίες για τον τύμβο της Αμφίπολης και μάλλον στο τέλος θα εκτεθούν. Λόγου χάρη όλα αυτά που γράφονται για τις αρχιτεκτονικές αναλογίες 1:100 (κάτι σαν μακέτα – ο τύμβος Καστά σε σχέση με την αρχαία Αλεξάνδρεια) και τη διάμετρο του τύμβου που είναι το ένα δέκατο του ύψους του Λέοντος της Αμφίπολης, πώς τα θεμελιώνουν; Το μόνο που γνωρίζουμε από τις σοβαρές ιστορικές πηγές είναι ότι η Αλεξάνδρεια σχεδιάστηκε κατά παραγγελία του Μεγαλέξανδρου από τον Δεινοκράτη τον Ρόδιο που δεν έφτιαχνε κυκλικές πόλεις. Σύμφωνα με όλες τις γνωστές εγκυκλοπαίδειες, «το 332 π.Χ., ο Μέγας Αλέξανδρος διόρισε τον Δεινοκράτη υπεύθυνο της μελέτης για την τοπογραφική και πολεοδομική κατασκευή της Αλεξάνδρειας, στη μεσογειακή ακτή της Αιγύπτου. Ο Δεινοκράτης σχεδίασε την πόλη σε μορφή καννάβου, δηλαδή σε πλέγμα οριζόντιων και κάθετων γραμμών». Ποια διάμετρο ποιας «κυκλικής» Αλεξάνδρειας;

 

Δ.Τ.

 

Scroll to top