24/09/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Μετωπική λόγω Μνημονίου

Ο γ.γ. του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση Αναστασιάδη για αθέτηση προεκλογικών υποσχέσεων και υποταγή στην τρόικα, για να λάβει απάντηση στο ίδιο ύφος.
      Pin It

Λευκωσία Ανταπόκριση Ακης Φάντης

 

Μετωπική σύγκρουση ανάμεσα στο ΑΚΕΛ και την κυβέρνηση αναφορικά με το Μνημόνιο εκδηλώθηκε χθες. Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον πρόεδρο της Δημοκρατίας κατηγορώντας τον για αθέτηση των προεκλογικών του δεσμεύσεων και υποταγή στις παράλογες απαιτήσεις της τρόικας. Ο κ. Κυπριανού είπε ότι το ΑΚΕΛ ανέμενε από τον πρόεδρο Αναστασιάδη να υπερασπιστεί τα δικαιώματα του λαού και όχι τις παράλογες, κατά την έκφρασή του, απαιτήσεις της τρόικας και των φίλων της. Προειδοποίησε, δε, πως με τη λογική ό,τι απαιτεί η τρόικα είναι δημόσιο και εθνικό συμφέρον, τότε θα λαμβάνονται αποφάσεις σε υπηρεσιακό επίπεδο στην Ευρώπη και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και η Βουλή θα τις δέχονται αδιαμαρτύρητα.

 

Απαντώντας, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος κάλεσε τον γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ να δει τι έγινε στις περιπτώσεις της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας, όπου η συνετή εφαρμογή των προγραμμάτων από τις χώρες αυτές τούς έδωσε τη δυνατότητα να βγουν από τα μνημόνια. Η κυβέρνηση, ανέφερε στην εκπομπή του ΡΙΚ «Από μέρα σε μέρα», πιστεύει ότι, με τους σχεδιασμούς της και συνεχίζοντας με αποφασιστικότητα και υπευθυνότητα την πολιτική της μεταρρύθμισης των δημόσιων οικονομικών, μπορεί να απαλλάξει τον τόπο το συντομότερο από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Μια κατάσταση, πρόσθεσε, στην οποία οδήγησαν αποκλειστικά οι λανθασμένες και με ιδεολογικές αγκυλώσεις πολιτικές που ακολούθησε η προηγούμενη κυβέρνηση. Επισήμανε παράλληλα ότι η έξοδος από το Μνημόνιο δεν πρέπει να μας οδηγήσει στην επιστροφή των αλόγιστων και καταστροφικών πολιτικών που ακολουθήθηκαν την προηγούμενη πενταετία και μας οδήγησαν σ’ αυτό το σημείο.

 

Εξάλλου, τόνισε, υφίστανται μηχανισμοί παρακολούθησης της πορείας των οικονομιών της ευρωζώνης από την Ευρωπαϊκή Ενωση, περιλαμβανομένων των χωρών που δεν βρίσκονται σε Μνημόνιο, κανονισμοί οι οποίοι κατ’ ακρίβεια αποφασίστηκαν και εφαρμόστηκαν επί της κυπριακής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Εξάλλου, σε γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα, ο εκπρόσωπος κάλεσε την ηγεσία του ΑΚΕΛ να απαλλαγεί από τις παρωπίδες του λαϊκισμού, της στείρας άρνησης και των ιδεολογικών αγκυλώσεων που οδήγησαν τη χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

 

Scroll to top