24/09/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Πρόστιμα και συστάσεις

      Pin It

Περισσότερο με τα ραδιόφωνα ασχολήθηκε αυτή την εβδομάδα το ΕΣΡ, μοιράζοντας πρόστιμα αριστερά και δεξιά. 3.000 ευρώ στο «Βήμα 99,5» για χορηγία και συγκαλυμμένη διαφήμιση σε ειδησεογραφικές εκπομπές, 5.000 στον «Real FM» για υποβάθμιση γλώσσας στην εκπομπή του Γιώργου Τράγκα, 3.000 στο «Ράδιο Ε» του Νομού Σερρών για υπέρβαση νόμιμου ορίου δικτύωσης και, τέλος, 3.000 ευρώ στο «Δίκτυο FM», επίσης του Νομού Σερρών, για υπέρβαση των ορίων διαφήμισης.

 

Η μεγάλη καμπάνα όμως έπεσε στο τηλεοπτικό TRT του Νομού Λάρισας. Το Συμβούλιο του καταλόγισε πρόστιμο 30.000 ευρώ για ανακριβή μετάδοση γεγονότων. Η καταγγελία έγινε από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κωνσταντίνο Αγοραστό και αφορούσε ένα ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού σχετικά με τα κονδύλια ΕΣΠΑ που διαχειρίζεται η Περιφέρεια Θεσσαλίας και το ακριβές ποσοστό αυτών που δίνονται για διαφήμιση.

 

Το ΕΣΡ προχώρησε σε κάποιες συστάσεις σε κανάλια άνευ ιδιαίτερης σημασίας όμως, ενώ επικύρωσε και τη διακοπή λειτουργίας πέντε ραδιοφωνικών σταθμών των Δωδεκανήσων που, ούτως ή άλλως, δεν λειτουργούσαν.

 

ΔΗΜ.ΚΑΝ.

 

Scroll to top