24/09/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Εχασε η ομάδα, κέρδισε ο ΑΝΤ1

      Pin It

Του Σωτήρη Μανιάτη

 

Την εβδομάδα που μας πέρασε (15-21/9) σύμφωνα με τις μετρήσεις της Nielsen Audience Measurement καλύτερο πρόγραμμα αναδείχτηκε το δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με τη Δυναμό Μόσχας (18/9) για το Γιουρόπα Λιγκ. Ο Παναθηναϊκός (δυστυχώς) έχασε, αλλά ο ΑΝΤ1 που μετέδωσε απευθείας το ματς βγήκε απόλυτα κερδισμένος. Το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα βρέθηκε στην κορυφή του Τοπ-20 των προγραμμάτων της συγκεκριμένη εβδομάδα καθηλώνοντας στους καναπέδες τους κατά μέσον όρο 1.031.000 τηλεφιλάθλους. Το ματς και μια σειρά του ALPHA σε επανάληψη ήταν και τα μοναδικά που έπιασαν πάνω από ένα εκατομμύριο τηλεθεατές την εβδομάδα που μας πέρασε. Το «Μην αρχίζει τη μουρμούρα» (ΑLPHA, 17/9) προσέλκυσε το ενδιαφέρον 1.002.000 τηλεθεατών και η επιτυχημένη σειρά του καναλιού της Κάντζας ετοιμάζεται να ξανακάνει πρεμιέρα στις 6 Οκτωβρίου (21.00) με ολοκαίνουργια επεισόδια.

 

Πολιτική και Επικοινωνία

 

Ημερίδα με τίτλο «Επικοινωνία, δημοσιογραφία και πολιτική στον 21ο αιώνα. Ενας θαυμαστός, καινούργιος κόσμος;» διοργανώνει το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών (ΜΠΣ) «Επικοινωνία & νέα Δημοσιογραφία» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ), στο πλαίσιο του #Retreat2014, στις 4 Οκτωβρίου (18.30-20.30), στο ξενοδοχείο Santa Beach, στη Θεσσαλονίκη. Οι συζητήσεις θα πραγματοποιηθούν σε τρεις ενότητες με ομιλητές τούς: Λευτέρη Κουσούλη (πολιτικός επιστήμονας), Δημήτρη Παπάζογλου (creative director) και Βασίλη Μουρδουκούτα (σύμβουλος επικοινωνίας) και μέλος ΣΕΠ του ΜΠΣ «Επικοινωνία και νέα Δημοσιογραφία» στην 1η ενότητα ενώ θα γίνει προβολή βασικών δεδομένων σχετικά με χρήση νέων και παραδοσιακών μέσων. Στη δεύτερη ενότητα, ο Παύλος Τσίμας (δημοσιογράφος) και ο Ανδρέας Παναγόπουλος (δημοσιογράφος) μελετούν με τη δική μας Βάλια Καϊμάκη (δημοσιογράφος) και μέλος ΣΕΠ του ΜΠΣ «Επικοινωνία και νέα Δημοσιογραφία» τις νέες παραμέτρους και τα χαρακτηριστικά της νέας επικοινωνίας (διαδραστική, πλούσια σε περιεχόμενο, βιωματική / της εμπειρίας, αίσθηση ισότητας και ανταλλαγής ρόλων δέκτη – πομπού, το εγώ στο κέντρο). Και στην τρίτη ενότητα συνομιλούν ο Αρης Δημοκίδης (δημοσιογράφος και διευθυντής του LIFO.gr), καθώς και ο Ευθύμιος Σαββάκης (δημοσιογράφος και υποψήφιος διδάκτωρ του τμήματος Δημοσιογραφίας ΑΠΘ) με τον Χρύσανθο Χρυσάνθου, (δημοσιογράφος) και μέλος ΣΕΠ του ΜΠΣ «Επικοινωνία και νέα Δημοσιογραφία». Στην τελευταία ενότητα, θα επιχειρηθεί μία σύντομη παρουσίαση του έργου του Orwell απέναντι στον Huxley, καθώς και μία σκιαγράφηση του νέου κόσμου των μίντια, του σύγχρονου ελληνικού παραδείγματος καθώς και της επιρροής των celebrities στο νέο περιβάλλον. Τις συζητήσεις θα συντονίσει η Σοφία Ιορδανίδου, δημοσιογράφος, ακαδημαϊκή υπεύθυνη του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών «Επικοινωνία και νέα Δημοσιογραφία».

 

Επεισόδια με δράση

 

Η ψηφιακή πλατφόρμα της NOVA φορτώνει τα κανάλια της με τους νέους κύκλους δύο γνωστών αστυνομικών σίριαλ. Η αρχή θα γίνει αύριο στις 21.00 και στα Novacinema 1 και Novacinema 1 HD με την πρεμιέρα του 12ου κύκλου της επιτυχημένης ξένης σειράς «NCIS» μόλις 48 ώρες μετά την προβολή του στην Αμερική. Η σειρά θα προβάλλεται κάθε Πέμπτη ενώ από τις 26/9 και κάθε Παρασκευή (στα ίδια κανάλια και την ίδια ώρα) θα μεταδίδεται και ο τέταρτος κύκλος της αστυνομικής σειράς «Person of interest» επίσης σχετικά χρονικά κοντά με την προβολή του στις ΗΠΑ.

 

[email protected]

 

Scroll to top