25/09/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΑΤΖΕΝΤΑ

      Pin It

Οι θεατρικές παραστάσεις της Ρηνιώς Κυριαζή

 

Η καταγόμενη από τη Λέσβο Ρηνιώ Κυριαζή παρουσιάζει κάθε Πέμπτη στις 21.00. στο θέατρο «Φούρνος» (Μαυρομιχάλη 168, Εξάρχεια, τηλ. 210 6460748) τη σπουδαία επιτυχία «Φεύγουσα κόρη», που ξεκίνησε το 2005 από την Πάτρα, συνεχίστηκε σε Αθήνα και σε πολλές επαρχιακές πόλεις, καθώς και σε Πολωνία και Κύπρο. Η παράσταση, σε σκηνοθεσία της Μίρκας Γεμεντζάκη, είναι βασισμένη στο διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Μια ψυχή» και συνοδεύεται από παραμύθια, νανουρίσματα και μοιρολόγια με τους ήχους κλαρίνου από τον Μανούσο Πλουμίδη.

 

……………………………………………

30-2axioti Ανέκδοτη Αξιώτη

 

Το μυθιστόρημα της Μέλπως Αξιώτη «Ρεπυμπλίκ-Βαστίλλη» των εκδόσεων Αγρα παρουσιάζεται σήμερα στη Γαλλική Σχολή Αθηνών (Διδότου 6, τηλ.: 210 3679900) στις 18.00. Στο ανέκδοτο μυθιστόρημά της, η Μέλπω Αξιώτη καταπιάνεται με την ιστορία μιας γυναίκας που βρίσκεται ανάμεσα σε δύο χώρες, ανάμεσα σε δύο γλώσσες, με τη μνήμη να επιμένει όσο και η ζωή. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Λίζυ Τσιριμώκου – Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Αγγέλα Καστρινάκη – Πανεπιστήμιο Κρήτης, Lucille Arnoux-Farnoux – Universite de Tours. Τη συζήτηση θα συντονίσει η Ουρανία Πολυκανδριώτη (ΕΙΕ).

 

……………………………………………

30-4Αρχιτεκτονική και κινηματογράφος

 

Οι Νύχτες Πρεμιέρας γιορτάζουν είκοσι χρόνια παρουσίας στην Αθήνα και παρουσιάζουν το πρώτο αφιέρωμα στην «Κινηματογραφημένη αρχιτεκτονική». Το συνδετικό στοιχείο των δύο μορφών τέχνης, της αρχιτεκτονικής και του κινηματογράφου, αλλά και η απόλαυση της αρχιτεκτονικής στην οθόνη αποτελούν το κυρίως νήμα για τις προβολές. Οι προβολές έχουν ως εξής: Στις 18.30: «L’ Opéra Garnier», αρχιτέκτων Charles Garnier, «L’ Auditorium building de Chicago», αρχιτέκτονες Louis Henri Sullivan & Dankmar Adler, «Parco Della Musica», αρχιτέκτων Renzo Piano. Μετά το τέλος της προβολής ακολουθεί εκδήλωση-έκπληξη. Στο Γαλλικό Ινστιτούτο (Σίνα 31, τηλ. 210 3398 600). Είσοδος ελεύθερη.

 

……………………………………………

30-3LulaΤζαζ βραδιά στον κήπο

 

Το jazz κουαρτέτο Lula’s Quartet υπόσχεται μια απολαυστική βραδιά με jazz standards του ’30, του ’40 και του ’50. Το κουαρτέτο απαρτίζεται από τους Παναγιώτη Αθάνατο (κιθάρα), Αντώνη Αρβανίτη (κοντραμπάσο), Γιάννη Παπαδούλη (τύμπανα) και Μυρτώ Ναούμ (φωνή). Μια μουσική βραδιά πλημμυρισμένη από τις μελωδίες των Ντ. Ελινγκτον και τα μιούζικαλ των Κ. Πόρτερ και Τζ. Κερν έως τα bebop των Τ. Μονκ, τα μπλουζ, των Beatles, κ.ά. Δεν υπάρχει εισιτήριο εισόδου για τις συναυλίες – υποχρεωτική είναι η κατανάλωση ενός ποτού για την παρακολούθηση του live. Στις 21.00 στο Καφέ Νομισματικού Μουσείου, Πανεπιστημίου 12, τηλέφωνο για κρατήσεις 210 3610067.

 

……………………………………………

30-1vatraxoi Τελευταίοι «Βάτραχοι»

 

Μετά τα συνεχόμενα sold out στην Αθήνα, οι «Βάτραχοι» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα θα παρουσιαστούν για τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στις 25, 26, 27 και 28 Σεπτεμβρίου στον καινούργιο χώρο του Εθνικού Θεάτρου «Το Σχολείον της Αθήνας – Ειρήνη Παππά». Με τους Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, Φάνη Μουρατίδη, Εβελίνα Παπούλια. Απόψε στις 20.30, Πειραιώς 52, Μοσχάτο, πληροφορίες: www.n-t.gr

 

……………………………………………

30-5Φεστιβάλ Χειροποίητου και Ανακυκλώσιμου Θεάτρου

 

Η πολυδραστική ομάδα τέχνης Fabrica Athens διοργανώνει το 2o Φεστιβάλ Χειροποίητου και Ανακυκλώσιμου Θεάτρου που ανοίγει τις πόρτες του σήμερα και θα διαρκέσει έως τις 5 Οκτώβρη. Θα πραγματοποιηθεί στον ανανεωμένο Τεχνοχώρο Φάμπρικα, προωθώντας καλλιτέχνες και παραστάσεις όλων των ειδών, από τον χώρο του θεάτρου και του χορού, της performance, της εγκατάστασης, των εικαστικών και της φωτογραφίας, του video art, του ντοκιμαντέρ και των ταινιών μικρού μήκους, του τσίρκου, του παιδικού θεάτρου, αλλά και του κουκλοθεάτρου. Τεχνοχώρος Φάμπρικα, Μεγάλου Αλεξάνδρου 125 & Ευρυμέδοντος. Είσοδος για κάθε παράσταση 5 ευρώ / Πληροφορίες και κρατήσεις: 6984352664.

 

……………………………………………

ΘΕΑΤΡΟ Επιλογές

Επιμέλεια: Νόρα Ράλλη ([email protected])

 

 ΤΣΑΪ ΣΤΗ ΣΑΧΑΡΑ

(Λαοδικείας 18, Ιλίσια, 2110120936)

«Το ελεύθερο ζευγάρι» – Κωμωδία των Ντάριο Φο, Φράνκα Ράμε.

Παίζουν: Χρ. Βογιατζή, Γ. Κοντοπόδης.

Σάβ., Κυρ. 19.15, Τετ.-Παρ. 21.45

 

 ΧΩΡΟΣ ΤΕΧΝΗΣ «ΙΔΙΟΜΕΛΟ»

(Ελ. Βενιζέλου 17 & Βασ. Κωνσταντίνου, Μαρούσι, 2106817042)

«Βυσσινόκηπος» του Αντον Τσέχοφ.

Παίζουν: Τζ. Δριβάλα, Μ. Κοντογούρη.

Παρ. – Κυρ., 19.00

 BLACK BOX

(Βασιλίσσης Ολγας 65, Θεσσαλονίκη, 2310423976)

«Γράμματα αγάπης στον Στάλιν»

Παίζουν: Η. Μελέτης, Α. Ελεφάντη, Σπ. Τσεκούρας.

Τετ. – Σάββ., 21.00, Κυρ. 20.00

 

 ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΩΝ

(Κύπρου 91Α, Κυψέλη, 2130040496)

«Ο Μέγας Ανατολικός» – δραματοποιημένο μυθιστόρημα του Ανδρέα Εμπειρίκου.

Παίζουν: Μπ. Γαλιατσάτος, Κ. Μαούτσου.

Σάββ., Κυρ. 21.30

 

 ΠΟΡΕΙΑ

(Τρικόρφων 3-5 & 3ης Σεπτεμβρίου 69, πλ. Βικτωρίας, 2108210991)

«Blasted – Ερείπια» – δράμα της Σάρα Κέιν.

Παίζουν: Ακ. Καραζήσης, Λ. Παπαληγούρα, Μ. Αφολάνιο.

Τετ.-Κυρ. 21.00

 

 104

(Ευμολπιδών 41, Γκάζι, 2103455020)

«Capo d’Istria» σε σκην. Αν. Κουμίδου.

Παίζουν: Β. Μαραγκάκη, Γ. Κροντήρης.

Παρ.-Σάββ. 21.15, Κυρ. 19.00

30-1th

«Ο κυρ Λεωνίδας μπροστά στην Αντίσταση»

του Ιον Λούκα Καρατζιάλε.

ΠΡΟΒΑ (Ηπείρου 39 & Αχαρνών, Κέντρο, 2108818326)

Πέμ., Παρ. 19.00

 

Κλασική κωμωδία του ρουμανικού θεάτρου. Λίγο πριν πάει για ύπνο, ο Λεωνίδας, περήφανος για τις ιδέες του, κάνει μια παθιασμένη συζήτηση με τη γυναίκα του γύρω από τους πολιτικούς του προβληματισμούς. Αργότερα, ξυπνούν από δυνατούς θορύβους και νομίζοντας ότι άρχισε εξέγερση στην πόλη, αποφασίζουν να φύγουν στα κρυφά. Ομως, η αλήθεια είναι πολύ πιο απλή και πολύ πιο αστεία! Ο Καρατζιάλε (1852-1912) έχει χαρακτηριστεί «ο Μολιέρος της Ρουμανίας» και «ο ιδρυτής του ρουμανικού θεάτρου».

 

Σκην.: Μ. Σαβουλέσκου-Βουδούρη. Ερμηνεύουν: Φλ. Νεάγκου, Λ.Μ. Ντουμίτρου, Ευελ. Χαπεντσιούκ.

 

……………………………………………

ΣΙΝΕΜΑ Επιλογές

Επιμέλεια: Λήδα Γαλανού ([email protected])

«Μαγεία στο σεληνόφως»

του Γούντι Αλεν. Με τους Κόλιν Φερθ, Εμα Στόουν.

Ο Γούντι Αλεν «ξεπετά» μια αφοπλιστικά χαριτωμένη κομεντί, παρότι μοιάζει σαν να την έγραψε μέσα σε πέντε λεπτά. Οι δυο πρωταγωνιστές δεν αφήνουν τα μάτια να περιπλανηθούν από την οθόνη.(ΑΝΕΣΙΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ, ODEON ΓΛΥΦΑΔΑ 3, ODEON KOSMOPOLIS ΜΑΡΟΥΣΙ 7, ODEON STARCITY 2)

 

«Ο Νο1 καταζητούμενος»

του Αντον Κόρμπιν. Με τους Φίλιπ Σίμορ Χόφμαν, Ρέιτσελ ΜακΑνταμς, Ρόμπιν Ράιτ, Γουίλεμ Νταφό.

Μια από τις τελευταίες μας συναντήσεις με τον Φίλιπ Σίμορ Χόφμαν στην οθόνη, ένα δυνατό, ατμοσφαιρικό θρίλερ του Τζον ΛεΚαρέ. (ABANA, ΓΑΛΑΞΙΑΣ, CINEPOLIS 3, ΙΛΙΟΝ, ΣΙΝΕΑΚ, ΙΝΤΕΑΛ, VILLAGE MALL 6, VILLAGE FALIRO 2 & 8)

 

«Στο σπίτι»

του Αθανάσιου Καρανικόλα.

Με τους Μαρία Καλλιμάνη, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Αλέξανδρο Λογοθέτη, Γιάννη Τσορτέκη. Ο ελληνικός «μεγαλοαστικός» ρατσισμός

σε μια ταινία σπουδαίας αυτοσυγκράτησης, μια από τις καλύτερες της σεζόν. Η ερμηνεία της Καλλιμάνη αξεπέραστη. (ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ, ΚΗΦΙΣΙΑ CINEMAX 3)

 

«Το Παιδί με την κουρδιστή καρδιά»

των Στεφάν Μπερλά, Ματίας Μαλζιέ.

Παιδικό animation που θα ενθουσιάσει και τους μεγαλύτερους, σκοτεινός, α λα Τιμ Μπάρτον, ρομαντισμός, με παραγωγό τον Λικ Μπεσόν. (ΑΕΛΛΩ CINEMAX 3, ΝΙΡΒΑΝΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ, ΚΗΦΙΣΙΑ CINEMAX 1, NANA CINEMAX 1, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΤΗΣΙΩΝ, ODEON KOSMOPOLIS ΜΑΡΟΥΣΙ 6, ODEON STARCITY 6, STER ESCAPE ΙΛΙΟΝ 5, VILLAGE MALL 8, VILLAGE ΡΕΝΤΗ 4, VILLAGE ΦΑΛΗΡΟ 1)

 

«Boyhood»

του Ρίτσαρντ Λίνκλεϊτερ.

Με τους Ιθαν Χοκ, Ελαρ Κολτρέιν, Πατρίσια Αρκέτ, Λόρελαϊ Λίνκλεϊτερ. Γυρισμένη μέσα σε 12 χρόνια, η ταινία παρακολουθεί ένα αγόρι που μεγαλώνει, σ’ ένα από τα καλύτερα φιλμ της δεκαετίας. (CINEPOLIS, ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ, ΑΜΑΡΥΛΛΙΣ, ΑΜΥΝΤΑΣ, ΒΑΡΚΙΖΑ, ΚΗΦΙΣΙΑ CINEMAX, ΟΣΚΑΡ, ΕΛΛΗ)

30-1sin

«The Guest»

του Ανταμ Γουίνγκαρντ

Με τους Νταν Στίβενς, Μάικα Μονρό. Στο κλασικό μοτίβο του θρίλερ γύρω από έναν μυστηριώδη άγνωστο, καλογραμμένη και καλοσκηνοθετημένη ταινία μυστηρίου, με πρωταγωνιστή τον Νταν Στίβενς του «Downton Abbey» (ΑΕΛΛΩ CINEMAX 3, NANA CINEMAX 5, ODEON KOSMOPOLIS MΑΡΟΥΣΙ 9, ODEON STARCITY 1 & 6, STER ESCAPE ΙΛΙΟΝ 5, VILLAGE ΡΕΝΤΗ 11)

 

Scroll to top