voultepsi

25/09/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

«Ναι, αλλά εσείς καταπιέζετε τους μαύρους»

Με καθυστέρηση επτά ημερών «διαψεύστηκε» η αναφορά Σαμαρά σε bank run, που είχε διαρρεύσει σε όλους τους δημοσιογράφους.
      Pin It

Του Νίκου Σβέρκου

 

Ακάθεκτη στον τρομοκρατικό κατήφορο η ηγεσία της Ν.Δ., παρείχε χτες πλήρη στήριξη στον Αδωνι Γεωργιάδη. Η Σοφία Βούλτεψη επιχείρησε να κάνει το «μαύρο άσπρο» ακόμα και αναφορικά με τις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά. Κυβερνητικοί παράγοντες, τασσόμενοι σε κοινή «γραμμή», χαρακτήρισαν «προσωπικές απόψεις» τις προτροπές του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της κυβερνώσας παράταξης να αποσύρουν οι πολίτες τα χρήματά τους από τις τράπεζες αν πέσει η κυβέρνηση και δικαιολόγησαν τη στάση Γεωργιάδη ισχυριζόμενοι ότι εκφράζει αγωνία για τις επιπτώσεις των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Η Σοφία Βούλτεψη θέλησε αρχικά να διαψεύσει (επτά ημέρες μετά) ότι υπήρξε δήλωση του πρωθυπουργού για το bank run αν αναλάβει τα ηνία της χώρας η Αριστερά, «αδειάζοντας» επί της ουσίας όλο το επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης και τους παριστάμενους βουλευτές της Ν.Δ. Επειτα, η κυβερνητική εκπρόσωπος καταλόγισε «γκεμπελισμό» σε ΜΜΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι είναι η «τελευταία που θα δαιμονοποιήσει απόψεις» όπως αυτές του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου. Πέταξε μάλιστα το μπαλάκι στην αξιωματική αντιπολίτευση, καλώντας τα στελέχη της να επιστρέψουν στην Ελλάδα χρήματα που έχουν επενδύσει στο εξωτερικό. Η δε Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου αρκέστηκε να δηλώσει για τον Αδωνι Γεωργιάδη ότι «το τι λέει ο κάθε συνάδελφος δεν χρειάζεται να το σχολιάσω εγώ».

 

Ο μόνος που δεν ακολούθησε τη «γραμμή» ήταν ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης. «Το τι επιλέγει να κάνει κάποιος σε προσωπικό επίπεδο πρέπει να το κρατάει για τον εαυτό του και να μην το δημοσιοποιεί» είπε αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθώντας να κλείσει τη συζήτηση, ενώ στην κριτική του προς τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν ηπιότερος, λέγοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση «έχει έντονες ελλείψεις για το πώς θα λειτουργήσει το τραπεζικό σύστημα σε περίπτωση που επιλέξει να κάνει πράξη αυτά που λέει».

 

Η Κουμουνδούρου πάντως αντέδρασε έντονα στις κυβερνητικές κορόνες, με τον Πάνο Σκουρλέτη να απαντά ότι τα περί μαζικής εκταμίευσης καταθέσεων δεν είναι τυχαίες διαρροές, αφού όλα τα μέσα ενημέρωσης αναπαρήγαγαν ακριβώς την ίδια «διαρροή» από το πρωθυπουργικό περιβάλλον. Υπενθύμισε δε τις πρότερες δηλώσεις του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού, Χρύσανθου Λαζαρίδη, και του Αδ. Γεωργιάδη, επισημαίνοντας ότι «πρόκειται περί συγκεκριμένου σχεδίου, επίσημα από τη Ν.Δ.». Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ότι το μόνο που έχει απομείνει στην κυβέρνηση είναι «να τρομοκρατήσει τον κόσμο». Αναρωτήθηκε μάλιστα ρητορικά: «Είναι τυχοδιωκτικό αυτό; Είναι επιζήμιο για τις τράπεζες; Εκθέτει τη χώρα; Θα έπρεπε ο εισαγγελέας να επέμβει; Οφείλει η Τράπεζα της Ελλάδος να πάρει θέση;» Υπογράμμισε πάντως ότι πια «ο κόσμος δεν μασάει», αφού αυτά τα επιχειρήματα είχαν ακουστεί και το 2012 και μίλησε για «αδίστακτη πολιτική του Αντώνη Σαμαρά».

 

Scroll to top