islamiko-kratos

25/09/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΚΟΣΜΟΣ

Σπάνιο βίντεο για τη ζωή στο Ισλαμικό Κράτος

Το βίντεο, που δείχνει πως είναι η ζωή υπό τον έλεγχο των εξτρεμιστών στην πόλη Ράκκα, τράβηξε κρυφά μία γυναίκα, η οποία στη συνέχεια φαίνεται να ανακρίνεται από δύο άνδρες. Μία Γαλλίδα ισχυρίζεται πως όσα προβάλλονται από τα μέσα είναι ψέμματα.
      Pin It

Μια γυναίκα παρουσιάζει σπάνιο ντοκουμέντο, το οποίο δείχνει πως είναι η ζωή υπό τον έλεγχο των εξτρεμιστών του Ισλαμικού Κράτους, μαγνητοσκοπώντας τον εαυτό της να περπατάει στους δρόμους στην πόλη Ράκκα της βόρειας Συρίας.

Η Ράκκα έχει γίνει το προπύργιο της εξτρεμιστικής οργάνωσης, καθώς προσπαθεί να δημιουργήσει ένα χαλιφάτο σε ολόκληρη το βόρειο τμήμα της Συρίας και του Ιράκ.

Το βίντεο δείχνει επίσης γυναίκες από τη Γαλλία να μιλούν στις οικογένειές τους μέσω του Facebook σε ένα ίντερνετ καφέ, στο κέντρο της Ράκκα.

Μία γυναίκα, που εμφανίζεται να κρατάει ένα μωρό, λέει: «Σας το λέω ωμά. Δεν πήρα το ρίσκο να έρθω εδώ για να επιστρέψω στη Γαλλία. Εγώ δεν θα πάω πίσω. Δεν θέλω να επιστρέψω, επειδή είμαι καλά εδώ», υποστηρίζει.

«Δεν υπάρχει τίποτα να κερδίσουν με το να φοβούνται. Όλα όσα βλέπω στην τηλεόραση είναι ψέμματα. Είναι υπερβολές τα πάντα στην τηλεόραση», ισχυρίζεται.

Αργότερα στο βίντεο η κινηματογραφίστρια ανακρίνεται από δύο άνδρες σε ένα αυτοκίνητο, που της λένε να είναι πιο προσεκτική, καθώς θα μπορούσαν να δουν μέσα από νικάμπ της.

«Θα πρέπει να προσέχεις», λέει ο ένας. «Ο Θεός αγαπάει τις γυναίκες που καλύπτονται».

Σύμφωνα με το βίντεο, περίπου 150 Γαλλίδες γυναίκες εκτιμάται ότι έχουν ταξιδέψει στα κατεχόμενα εδάφη από το Ισλαμικό Κρατός στη Συρία και το Ιράκ.

 

 

 

efsyn.gr με πληροφορίες από The Independent

Scroll to top