25/09/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Σκληρή επίθεση στον Φ. Κουβέλη

Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γ. Πανούσης εκτόξευσε βαριές κατηγορίες εναντίον του προέδρου της αμφισβητώντας την εκ νέου υποψηφιότητά του, τη στρατηγική του και τη δημοκρατικότητα του συνεδρίου.
      Pin It

Του Δημήτρη Κουκλουμπέρη

 

Καταπέλτης εναντίον του Φώτη Κουβέλη ήταν χθες ο Γιάννης Πανούσης, κορυφώνοντας την οξύτατη κριτική που ασκεί τους τελευταίους μήνες στην ηγεσία της ΔΗΜΑΡ. Ο βουλευτής με τις νέες σκληρές δηλώσεις του θέλησε ξεκάθαρα να καταδείξει την απόλυτη διαφωνία του με τους χειρισμούς της Αγίου Κωνσταντίνου, τους οποίους παρουσίασε ως αντιφατικούς και αδιέξοδους, εκπέμποντας με τον τρόπο αυτό το μήνυμα ότι οι πολιτικές του σχέσεις με τον κ. Κουβέλη έχουν διαρραγεί.

 

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, από την Καλαμάτα όπου περιόδευσε, κι ενώ απομένει μόλις μία εβδομάδα για τη διεξαγωγή του συνεδρίου του κόμματος, δεν απάντησε στον Γιάννη Πανούση και τις βαριές κατηγορίες που είχε εξαπολύσει νωρίτερα, περιοριζόμενος στην αισιόδοξη εκτίμηση ότι η ΔΗΜΑΡ αγωνίζεται και θα πετύχει την ολική επαναφορά της στην πολιτική ζωή.

 

Η συνέντευξη στον «Βήμα FM»

 

Ειδικότερα, μιλώντας στον «Βήμα FM» ο Γιάννης Πανούσης αμφισβήτησε έντονα τη στρατηγική του Φώτη Κουβέλη αλλά και την απόφασή του αρχικά να παραιτηθεί και εκ των υστέρων να διεκδικήσει εκ νέου την ανανέωση της προεδρικής του θητείας.

 

«Αν ήμουν ο κ. Κουβέλης, δεν θα κατέβαινα υποψήφιος. Εκκρεμεί αυτή τη στιγμή η παραίτησή του και πρέπει να διαχειριστεί τι; Το 0,5%; Το 0,7% Το 1%; Ποια στρατηγική; Οτι θα γίνει, λέει, ολική επαναφορά. (…) Με ποιους; Με ποιο χρονοδιάγραμμα; Με ποιο πολιτικό χρόνο», υποστήριξε μεταξύ άλλων, χαρακτηρίζοντας «συνέδριο με φρου φρου κι αρώματα» το επικείμενο του Οκτωβρίου.

 

Επιπλέον, άφησε αιχμές για τη δημοκρατικότητα των όρων διεξαγωγής του όσο και για τις δηλώσεις Κουβέλη ότι θα πράξει ό,τι αποφασίσουν οι σύνεδροι. «Εγώ, αυτή η δημοκρατικοφάνεια του “ό,τι πει το συνέδριο”, λες και δεν στήνονται συνέδρια, θεωρώ ότι μοιάζει με φάρσα. Μια φάρσα δημοκρατικοφανούς επανεκλογής όλων αυτών των αυλικών ή των ηγεσιών», κατέληξε διαψεύδοντας ότι ο ίδιος θα είναι υποψήφιος για την αρχηγία.

 

Οι επίμαχες δηλώσεις του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ προς στιγμήν παρερμηνεύτηκαν και δόθηκε η εντύπωση ότι δεν θα παραστεί στο συνέδριο. «Η απάντηση-δήλωσή μου στον Βήμα FM “δεν θα είμαι” αναφέρεται στο ερώτημα αν θα είμαι υποψήφιος πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και δεν σχετίζεται με την παρουσία και τη συμμετοχή μου στο συνέδριο», επισήμανε σε διευκρινιστική του δήλωση που διανεμήθηκε από το Γραφείο Τύπου του κόμματος.

 

Από την πλευρά του ο Φώτης Κουβέλης επέλεξε να στρέψει τα βέλη του εναντίον της κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για βατερλό του ΕΝΦΙΑ και έκρηξη της ανεργίας, υποστήριξε ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο και χρειάζεται αναδιάρθρωση, ενώ αναφορικά με την προοδευτική διακυβέρνηση άφησε παράθυρο σύμπραξης με το ΠΑΣΟΚ, «αν μεταβάλει τη στάση του» και δεύτερον, αν υπερβεί την αμφισημία «να συμμετέχει στις ασκούμενες πολιτικές και ταυτοχρόνως να θέλει να εμφανίζεται αντιπολιτευόμενη δύναμη».

 

Σχετικά με τον ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε την εκτίμηση ότι μετακινείται σε ρεαλιστικότερες και μετριοπαθέστερες θέσεις σε σχέση με το παρελθόν. Τέλος, προέβλεψε ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν «μόνο στην περίπτωση που δεν θα καταστεί δυνατό να εκλεγεί Πρόεδρος Δημοκρατίας».

 

Αντικυβερνητικά βέλη

 

Τους υψηλούς τόνους της ΔΗΜΑΡ απέναντι στη δικομματική συντήρησε, εξάλλου, ο γραμματέας της Αγίου Κωνσταντίνου, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, παρατηρώντας ότι «ασκεί μια πολιτική δογματικής λιτότητας, η οποία οδηγεί την κοινωνία σε ασφυξία». Φωτογραφίζοντας, τέλος, το ΠΑΣΟΚ και τον Ευάγγελο Βενιζελο, που διαρκώς αναφέρεται στην ανάγκη σταθερότητας, ο κ. Θεοχαρόπουλος με αιχμηρό ύφος διευκρίνισε ότι η ΔΗΜΑΡ «βεβαίως επιζητά τη σταθερότητα», η οποία όμως «δεν είναι συνώνυμη συντηρητικών επιλογών».

 

Scroll to top