25/09/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΔΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ

Στο σκαμνί και πάλι ελέω Φούχτελ

      Pin It

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

Ξανά σε δίκη εκπαιδευτικός και δύο δημοτικοί υπάλληλοι, για την «επίθεση» σε βάρος του Γερμανού προξένου κατά την επίσκεψη Φούχτελ στη Θεσσαλονίκη, το 2012. Η δίκη θα γίνει την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου. Μαζί με τον εκπαιδευτικό Θανάση Αγαπητό, στο σκαμνί θα καθίσουν και οι δημοτικοί υπάλληλοι Σαράντης Αρβανίτης και Θωμάς Κυρατζόπουλος, που αρχικά είχαν αθωωθεί. Οι τρεις συνδικαλιστές είχαν απαλλαγεί από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, όμως ο εισαγγελέας άσκησε έφεση στην απόφαση, με αποτέλεσμα να παραπεμφθούν στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

 

Απολογούμενοι τότε στο δικαστήριο, οι τρεις κατηγορούμενοι είχαν αρνηθεί τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, υποστηρίζοντας ότι δεν είχαν πρόθεση να βιαιοπραγήσουν εναντίον του Γερμανού διπλωμάτη. Είχαν τονίσει ότι η παρουσία τους στον χώρο της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, όπου φιλοξενήθηκε η εκδήλωση, είχε τον χαρακτήρα της διαμαρτυρίας ενάντια στην εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας που πλήττει τους υπαλλήλους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και για τις προηγούμενες δηλώσεις που έκανε ο Γερμανός υφυπουργός Εργασίας, Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ, σχετικά με τη «χαμηλή» αποδοτικότητα των Ελλήνων δημοτικών υπαλλήλων σε σύγκριση με τους Γερμανούς.

 

«Κυβέρνηση και τρόικα, στην προσπάθειά τους να νομοθετήσουν τον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα, χρησιμοποιούν όλα τα μέσα, ώστε να κάμψουν τις λαϊκές αντιστάσεις. Προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους που αγωνίζονται, καταστέλλοντας τις κινητοποιήσεις, ποινικοποιώντας τους αγώνες και στοχοποιώντας αγωνιστές», τονίζει η περιφερειακή παράταξη Αριστερή Ριζοσπαστική Ενότητα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και καλεί σε συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης την ημέρα της νέας δίκης.

 

Ν. ΦΩΤ.

 

Scroll to top