25/09/14 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Henkel εξαγοράζει την Bergquist Company

Η Bergquist εξυπηρετεί τις ανάγκες διαφόρων βιομηχανιών, όπως η αυτοκινητοβιομηχανία, η κατασκευή ηλεκτρονικών συσκευών για οικιακή και βιομηχανική χρήση, καθώς και συσκευών φωτισμού LED προμηθεύοντας λύσεις θερμικής διαχείρισης για ηλεκτρονικές εφαρμογές.
      Pin It

henkelΗ Henkel υπέγραψε συμφωνία για την εξαγορά της Bergquist Company, μια ιδιωτική εταιρεία που αποτελεί κορυφαίο προμηθευτή λύσεων θερμικής διαχείρισης για τη βιομηχανία ηλεκτρονικών ειδών παγκοσμίως.

Mε αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνει τους εξής στόχους:

  • Ενίσχυση της θέσης του τομέα Συγκολλητικών Τεχνολογιών ως παγκόσμιου ηγέτη
  • Κατάκτηση ισχυρών θέσεων στις αναπτυσσόμενες αγορές για τη βιομηχανία ηλεκτρονικών ειδών
  • Επέκταση δραστηριοτήτων της εταιρίας σε βασικές αγορές: Βόρεια Αμερική, Ασία-Ειρηνικός και Ευρώπη

Η Bergquist, με έδρα το Chanhassen, στη Minnesota των ΗΠΑ, προμηθεύει λύσεις θερμικής διαχείρισης για ηλεκτρονικές εφαρμογές, εξυπηρετώντας τις ανάγκες διαφόρων βιομηχανιών, όπως η αυτοκινητοβιομηχανία, η κατασκευή ηλεκτρονικών συσκευών για οικιακή και βιομηχανική χρήση, καθώς και συσκευών φωτισμού LED, στη Βόρεια Αμερική, στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού και στην Ευρώπη. Το χρηματοοικονομικό έτος 2013, η Bergquist κατέγραψε πωλήσεις ύψους περίπου €130 εκατ. Η εταιρεία απασχολεί περίπου 1.000 εργαζόμενους και διαθέτει έξι μονάδες παραγωγής – πέντε στις ΗΠΑ και μία στην Κίνα.

«Με την εξαγορά αυτή – η οποία είναι σύμφωνη με την παγκόσμια στρατηγική μας για επενδύσεις σε συμπληρωματικές τεχνολογίες αιχμής – ενισχύουμε τη θέση μας ως παγκόσμιος ηγέτης σε βασικές αγορές και τεχνολογίες», δήλωσε ο Jan-Dirk Auris, Executive Vice President του Τομέα Συγκολλητικών Τεχνολογιών. «Η επιτυχημένη πορεία της Bergquist στην ανάπτυξη μοναδικών λύσεων θερμικής διαχείρισης συμπληρώνει τη δέσμευσή μας να παρέχουμε τις καλύτερες στο είδος τους εξατομικευμένες λύσεις». Το χρηματοοικονομικό έτος 2013, o Eπιχειρηματικός Τομέας Συγκολλητικών Τεχνολογιών σημείωσε πωλήσεις άνω των €8 δισ., καθιστώντας τη Henkel κορυφαίο πάροχο λύσεων για συγκολλητικά, στεγανωτικά υλικά και λειτουργικές επιστρώσεις.

Και τα δύο μέρη συμφώνησαν να μην αποκαλύψουν τις οικονομικές λεπτομέρειες της συναλλαγής, η οποία αναμένεται να λειτουργήσει αμέσως αυξητικά στα κέρδη. Η εξαγορά υπόκειται στην έγκριση των αντιμονοπωλιακών αρχών.

Scroll to top