Rouhani-OHE

25/09/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

Ροχανί: Μυστικές υπηρεσίες όπλισαν τους εξτρεμιστές

Ο Ιρανός πρόεδρος, από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, κατηγόρησε -εμμέσως πλην σαφώς- ορισμένα αραβικά κράτη για την άνοδο της βίας των εξτρεμιστών στη Μέση Ανατολή. «Έχουν βάλει λεπίδες στο χέρι τρελών», σημείωσε χαρακτηριστικά .
      Pin It

Κράτη και υπηρεσίες πληροφοριών θεωρεί το Ιράν ως υπεύθυνους για την άνοδο του βίαιου εξτρεμισμού σε χώρες της Μέσης Ανατολής.

Μιλώντας από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί κατηγόρησε για την άνοδο του βίαιου εξτρεμισμού «ορισμένα κράτη» και άγνωστες «μυστικές υπηρεσίες», τονίζοντας πως άπτεται στους κατοίκους της κάθε περιοχής να βρουν λύση στο πρόβλημά τους. Με την τοποθέτησή του αυτή ο Ροχανί στρέφεται -εμμέσως πλην σαφώς- κατά της στρατηγικής που ακολουθούν ορισμένα αραβικά κράτη, όπως το Κατάρ και η Σαουδική Αραβία.

«Ορισμένες υπηρεσίες πληροφοριών έχουν βάλει λεπίδες στο χέρι τρελών… Η σωστή λύση σε αυτό το ζήτημα έρχεται μέσα από την ίδια την περιοχή και με την προϋπόθεση… διεθνούς στήριξης – και όχι έξω από την περιοχή», υπογράμμισε.

 

efsyn.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Scroll to top