pafosmetanastes1

25/09/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΚΟΣΜΟΣ

Σώοι και οι 345 επιβάτες του πλοιαρίου στην Κύπρο

Χωρίς τραυματισμούς η περισυλλογή και επιβίβαση των ξένων υπηκόων, οι οποίοι επέβαιναν πλοιαρίου ανοικτά της Κύπρου. Οι αρμόδιες αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι έτοιμες να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για την υποδοχή, ιατρική περίθαλψη και φιλοξενία τους.
      Pin It

Λευκωσία- Ανταπόκριση Άκης Φάντης

 

Ολοκληρώθηκε στις 2.30 μμ ομαλά και χωρίς κανένα τραυματισμό η περισυλλογή και επιβίβαση όλων των ξένων υπηκόων, οι οποίοι επέβαιναν πλοιαρίου ανοικτά της Κύπρου, το οποίο εξέπεμψε σήμα κινδύνου. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας, ο αριθμός τους ανέρχεται στους 345, εκ των οποίων 293 ενήλικες και 52 παιδιά. Όλοι μεταφέρονται με το κρουαζιερόπλοιο «SALAMIS FILOXENIA» στο λιμάνι της Λεμεσού. Ο κατάπλους του πλοίου  εκτιμάται στις 20:30-21:00. Οι αρμόδιες αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι έτοιμες να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για την υποδοχή, ιατρική περίθαλψη και φιλοξενία τους σε ειδικό χώρο.

Ήδη πραγματοποιήθηκε ευρείας κλίμακας έκτακτη υπηρεσιακή σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και φορέων της Δημοκρατίας, για την υλοποίηση σχεδίου που αφορά στην υποδοχή και φιλοξενία των ξένων υπηκόων, οι εθνικότητα των οποίων δεν έγινε ακόμη γνωστή.

Αναμένεται ότι η υποδοχή των διασωθέντων θα γίνει στο λιμάνι της Λεμεσού και αφού πραγματοποιηθεί ένας πρώτος υγειονομικός έλεγχος και αιμοληψία, για σκοπούς διερεύνησης τυχόν μεταδοτικών νοσημάτων, θα μεταφερθούν με λεωφορεία σε συγκεκριμένο χώρο φιλοξενίας στην περιοχή Λευκωσίας και συγκεκριμένα στην Κοκκινοτριμιθιά (Στρατόπεδο Πουρνάρα).

 

pafosmetanastes

 

efsyn.gr

Scroll to top