White-House-Leukos-Oikos

25/09/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

Άγνοια Λευκού Οίκου για επίθεση εξτρεμιστών σε ΗΠΑ και Γαλλία

Οι ΗΠΑ δεν επιβεβαιώνουν τις δηλώσεις του Ιρακινού πρωθυπουργού, ο οποίος ανέφερε πως μαχητές του Ισλαμικού Κράτους σχεδιάζουν να εξαπολύσουν επιθέσεις εναντίου του δικτύου του μετρό στο Παρίσι ή τις ΗΠΑ.
      Pin It

Οι δηλώσεις του Ιρακινού πρωθυπουργού προκάλεσαν αναστάτωση, ωστόσο οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν επιβεβαιώνουν το περιεχόμενό τους.

Η εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας στις ΗΠΑ, Κέιτλιν Χέιντεν, ανακοίνωσε πως ο Λευκός Οίκος δεν έχει ενημερωθεί για κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο μαχητών του Ισλαμικού Κράτους να επιτεθούν εναντίον των δικτύων του μετρό αμερικανικών πόλεων ΗΠΑ και του Παρισιού, όπως είχε αναφέρει νωρίτερα ο Ιρακινός πρωθυπουργός Χάινταρ αλ Αμπάντι.

«Είδαμε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αμπάντι. Δεν έχουμε επιβεβαιώσει την ύπαρξη μιας τέτοιας συνομωσίας και θα πρέπει να εξετάσουμε τις πληροφορίες των ιρακινών εταίρων μας προτού κάνουμε περαιτέρω κρίσεις», είπε η Χέιντεν.

 

Οι δηλώσεις του Ιρακινού πρωθυπουργού 

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός του Ιράκ ισχυρίστηκε πως έχει «αξιόπιστες» πληροφορίες από τις μυστικές υπηρεσίες, ότι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους σχεδιάζουν να εξαπολύσουν επιθέσεις εναντίου του δικτύου του μετρό στο Παρίσι ή τις ΗΠΑ.

«Σήμερα, ενώ βρίσκομαι εδώ, λαμβάνω ακριβείς πληροφορίες από τη Βαγδάτη όπου υπήρξε (η) σύλληψη (κάποιων) προσώπων και ότι υπάρχουν δίκτυα που σχεδιάζουν μέσα από το Ιράκ να εξαπολύσουν επιθέσεις» επισήμανε ο Χάιντερ αλ Αμπάντι, σε μια μικρή ομάδα Αμερικανών δημοσιογράφων. Ο Αμπάντι είπε ότι ενημερώθηκε σήμερα (Πέμπτη) το πρωί στη Νέα Υόρκη.

 

Αυξημένα μέτρα στη Νέα Υόρκη

Στο μεταξύ ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο είπε ότι έχει ενημερωθεί για τις δηλώσεις του Αμπάντι και πρόσθεσε ότι οι αρχές είχαν ήδη αρχίσει να αυξάνουν τα μέτρα ασφάλειας στο μέσα μαζικής μεταφοράς της πόλης της Νέας Υόρκης πριν την τελευταία προειδοποίηση.

«Θέλω να διαβεβαιώσω τους κατοίκους της Νέας Υόρκης ότι ελέγχουμε προσεκτικά τις πληροφορίες αυτές και είμαστε σε στενή επικοινωνία με αξιωματούχους στην Ουάσινγκτον», σημείωσε σε ανακοίνωσή του ο Κουόμο. Ο ίδιος εξήγησε ότι τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας είναι μέρος μιας διαπολιτειακής πρωτοβουλίας που ανακοινώθηκε χθες Τετάρτη μαζί με τον κυβερνήτη του Νιού Τζέρσεϊ Κρις Κρίστι, η οποία ελήφθη σε απάντηση στις πιθανές απειλές εναντίον αμερικανικών στόχων από μαχητές του ΙΚ.

Την ίδια ώρα η αστυνομία της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ότι έχει επίσης ενημερωθεί για την προειδοποίηση του Ιρακινού πρωθυπουργού. «Βρισκόμαστε σε στενή επαφή με το FBI και άλλους ομοσπονδιακούς συνεργάτες μας για να εκτιμήσουμε τη συγκεκριμένη απειλή», δήλωσε ο Τζον Μίλερ αναπληρωτής διοικητής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

 

efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Scroll to top