metanastes-ploio

26/09/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

Αρνούνται να αποβιβαστούν Σύροι πρόσφυγες

Πρόκειται για πρόσφυγες που διασώθηκαν από το κρουαζιερόπλοιο Salamis Filoxenia και βρίσκονται στο λιμάνι της Λεμεσού. Την ίδια ώρα, δύο Κύπριοι έχουν απαχθεί από ένοπλους αντάρτες στη Λιβύη.
      Pin It

Λευκωσία – Ανταπόκριση: Άκης Φάντης

Μεγάλος αριθμός Σύρων προσφύγων, που διασώθηκαν από το κρουαζιερόπλοιο Salamis Filoxenia, αρνούνται να αποβιβαστούν. Μετά την άφιξη του πλοίου στο λιμάνι Λεμεσού γύρω στις 20:30 και την αποβίβαση των υπόλοιπων επιβατών, οι πρόσφυγες αρνήθηκαν να κατέβουν από το πλοίο καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, μερίδα τους επιθυμεί να μεταφερθούν στην Ιταλία, που ήταν ο αρχικός προορισμός τους.

Στο χώρο του λιμανιού υπάρχει ισχυρή παρουσία της αστυνομίας, μέλη της οποίας μπήκαν στο πλοίο για διαπραγμάτευση με τους πρόσφυγες. Λίγο πριν του 23:00 μικρός αριθμός προσφύγων αποβιβάστηκαν από το πλοίο, ωστόσο οι υπόλοιποι ακόμα δεν έχουν πειστεί για να κατέβουν. Όπως αναφέρουν, πλήρωσαν για μετάβαση στην Ιταλία και όχι στην Κύπρο.

Απαγωγή δυο Κυπρίων στη Λιβύη

Δύο Κύπριοι έχουν απαχθεί από ένοπλους αντάρτες στη Λιβύη,  σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή» της Κύπρου. Πρόκειται για πρόσωπα, τα οποία εργάζονται σε κατασκευαστική εταιρεία και οι οποίοι εξαφανίστηκαν το βράδυ της Τετάρτης. Πάντως, όπως προκύπτει, η απαγωγή των δύο Κυπρίων δεν σχετίζεται με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Η Κυπριακή Δημοκρατία κινητοποιήθηκε σε διπλωματικό επίπεδο και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι δύο όμηροι πιθανότατα θα απελευθερωθούν εντός των επόμενων ωρών. Η απαγωγή αυτή δεν σχετίζεται με τη δράση της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Εξάλλου, δεν έχουν ζητηθεί λύτρα για την απελευθέρωση τους.

Η κυπριακή πρεσβεία στη Λιβύη έχει αναστείλει τη λειτουργία της, λόγω της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα, ενώ σε πρόσφατη ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσε το κυπριακό Υπουργείο Εξωτερικών, καλούνται οι Κύπριοι πολίτες που βρίσκονται στη χώρα να την εγκαταλείψουν. Όπως επισημάνθηκε από πηγή του υπουργείου Εξωτερικών, οι Κύπριοι που παρέμειναν στη χώρα είναι εργαζόμενοι και παρέμειναν με δική τους ευθύνη.

 

efsyn.gr

Scroll to top