vouli

26/09/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Oρυμαγδός άσχετων τροπολογιών στα θερινά της Βουλής

Οξύτατες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης αλλά και βουλευτών της συγκυβέρνησης για τη σωρεία των νομοθετημάτων που κατέκλυσαν το Κοινοβούλιο στην εκπνοή του Γ' Θερινού Τμήματος.
      Pin It

Ισχυρό πλήγμα δέχθηκε χθες (Πέμπτη) η κυβέρνηση, καθώς οι οξύτατες αντιδράσεις των εκπροσώπων της αντιπολίτευσης αλλά και βουλευτών της συγκυβέρνησης για τη σωρεία των τροπολογιών που κατέκλυσαν το Κοινοβούλιο στην εκπνοή του Γ' Θερινού Τμήματος υποχρέωσαν λίγο πριν από την ψήφιση νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης (θέματα εφοδιαστικής) τον Ν. Δένδια, ως εκπρόσωπο της κυβέρνησης, να αποσύρει εκείνες που κατατέθηκαν εκπρόθεσμα στην έναρξη της χθεσινής συνεδρίασης και να δηλώνει ότι συμμερίζεται τη λογική των επιχειρημάτων.

«Είναι προφανώς ορθό ότι οι τροπολογίες δεν πρέπει να έρχονται την τελευταία στιγμή», παραδέχτηκε ο υπουργός, παίρνοντας πίσω: α) Την τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών για τη μεταβίβαση ακινήτων που είχαν παραχωρηθεί προς εκμετάλλευση στα Ελληνικά Ακίνητα, στο Παράκτιο Αττικό Μέτωπο, β) Τη ρύθμιση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τους προϊσταμένους του Δημοσίου, και γ) Την τροπολογία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με την οποία διευρύνεται έτι περαιτέρω η αγορά φυσικού αερίου στο πλαίσιο της αφομοίωσης σχετικής κοινοτικής οδηγίας.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Παναγιώτης Λαφαζάνης, στη σφοδρή του επίθεση κατά του παριστάμενου υπουργού Οικονομικών (για τη χορήγηση φορολογικής πίστωσης προς τις τράπεζες) υποστήριξε πως η κυβέρνηση «με αεροπλανικές εκπρόθεσμες τροπολογίες προωθεί ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα».

Τη δυσαρέσκειά του εξέφρασε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Κουτσούκος, που δήλωσε πως «ο τρόπος τού νομοθετείν δεν συνάδει όχι μόνο με την κοινοβουλευτική τάξη –που κι αυτή έχει τη σημασία της– αλλά και με το γενικό κλίμα που οφείλει καθημερινά να εμπεδώνει η κυβέρνηση».

Η κυβερνητική τακτική δεν έμεινε ασχολίαστη ούτε από τους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας, με τον Γ. Κοντογιάννη να αναφέρεται στη «βροχή» των τροπολογιών. «Πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν είναι μόνο ζήτημα κοινοβουλευτικής τάξης, αλλά και πολιτικής ουσίας, όταν θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα κλίμα τέτοιο που δεν θα μας οδηγήσει σε πολιτικές περιπέτειες», είπε.

 

efsyn.gr

Scroll to top