Pin It

Οι αρχικές επιτυχείς παρεμβάσεις του κινήματος για την κατάργηση του «ΕΝΦΙΑ-λτη» οδηγούν στην υλοποίηση των περαιτέρω προγραμματισμένων δράσεων με μεγαλύτερο ενθουσιασμό. Η πολύ καλή ανταπόκριση των κατοίκων του Χαλανδρίου στην κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στη τοπική ΔΟΥ, η δυναμική παρέμβαση φίλων και μελών τριών δημοτικών κινήσεων [«Αλληλεγγύη – Η δύναμή μας» (Αγ. Ανάργυροι - Καματερό), «Αλληλέγγυα Πόλη – Συνεργασία Ριζοσπαστικής Αυτοδιοίκησης» (Ιλιον), «Ριζοσπαστική Κίνηση Φυλής»] στη ΔΟΥ Αγ. Αναργύρων και η επιτυχής κινητοποίηση στη ΔΟΥ Γλυφάδας από τις δημοτικές κινήσεις «Ανατροπή στη Γλυφάδα», «Αγωνιστική Ριζοσπαστική Συνεργασία», «Ριζοσπαστική Κίνηση Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης» οδηγούν σε μεγαλύτερη συσπείρωση πολιτών γύρω από το κίνημα. Ηδη στις αρχικές συλλογικότητες που συμμετείχαν στην πρόσφατη Παναττική Σύσκεψη προστίθενται και άλλες από την επαρχία.

 

Ο νέος άδικος, ταξικά αμερόληπτος και αντισυνταγματικός, σύμφωνα με αναλύσεις νομικών, φόρος είναι η αφορμή των αγωνιστικών δράσεων. Αιτία αποτελεί η συνολικότερη κυβερνητική φορολογική πολιτική. Αλλωστε το κυρίαρχο σύνθημα είναι σαφές: «Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ τώρα! Δίκαιη φορολόγηση – Να πληρώσουν οι πλούσιοι».

 

Οι προγραμματισμένες παρεμβάσεις που θα ακολουθήσουν αφορούν:

 

-Πανελλαδικό διήμερο δράσεων στις τράπεζες το διήμερο Δευτέρα 29 και Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου.

-Ανάληψη πρωτοβουλίας από τις αυτοδιοικητικές κινήσεις για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ (πρόταση προς ΚΕΔΕ).

-Συγκρότηση επιστημονικής ομάδας (από νομικούς, φοροτεχνικούς, οικονομολόγους) που θα αναλάβει την ενημέρωση των πολιτών (μέσα από συλλογικές-κινηματικές διαδικασίες, αλλά και διαδικτυακά), για τις όποιες νομικές δυνατότητες προστασίας των συμφερόντων τους.

 

Στ.Ζ.

 

Scroll to top