26/09/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Επί τρία

      Pin It

Τα χαΐρια μας στη «Μοντ»

 

Οχι θα μας άφηναν. Θα έμειναν μόνο στην Αμφίπολη τα ξένα ΜΜΕ. Ιδού, η περιπέτεια του Ματίας Λάνγκχοφ την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου, η σύλληψή του στο θέατρο Επιδαύρου, η παραμονή του στα κρατητήρια του Ναυπλίου και η παραπομπή του σε δίκη για «προσβολή αρχαιολογικού τόπου» έφτασαν στη «Μοντ» με ειρωνικό τίτλο του ρεπορτάζ: «Στην Ελλάδα, δεν τρέχουν γυμνοί στην αρένα». Ο συντάκτης, πάντως, όπως πρέπει, παραθέτει και την άποψη του ΥΠΠΟ, δηλαδή ότι ο Γαλλογερμανός ρηξικέλευθος σκηνοθέτης ζητώντας άδεια για τα γυρίσματα στο αρχαίο θέατρο δεν είχε ενημερώσει ότι θα υπήρχε και μια γυμνή σκηνή.

 

Β.Γεωργ.

 

Πρεμιέρα Παναγιωταρέα

 

Σήμερα στις 11 στο Μουσείο της Αμφίπολης η Αννα Παναγιωταρέα ενημερώνει τους δημοσιογράφους για τις ανασκαφικές εργασίες. Πριν από μία εβδομάδα ο υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τασούλας τη διόρισε υπεύθυνη άμισθης τριμελούς επιτροπής για θέματα προβολής του υπουργείου. Πιθανά από εδώ και πέρα να πάρει τη σκυτάλη της ενημέρωσης από τη Γενική Γραμματέα Λίνα Μενδώνη, η οποία, μιλώντας χθες στην εκπομπή των Κακούση – Πετρόπουλου στο Βήμα FM, ανέφερε ότι «η επιστήμη προάγεται από τον διάλογο της αντίθεσης» και ο «καθένας είναι ελεύθερος να εκφράζει την επιστημονική του άποψη». Γιατί τις προηγούμενες ημέρες ακούστηκαν πολλά αναθέματα για τις διαφορετικές απόψεις.

 

Β.ΤΖ.

 

Ο Ασουλίν και η παρέα του

 

Ενας ιδιότυπος και καθόλου κουραστικός λογοτεχνικός περίπατος, αφού θα περιοριστεί εντός της Στοάς του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5 και Σταδίου), θα γίνει αύριο από τις 12 έως τις 4 μ.μ. Εξι συγγραφείς, ο Γάλλος Πιερ Ασουλίν (φωτ.), ο Αυστριακός Ξαβέρ Μπάγερ, ο Βρετανός Ντέιβιντ Χάρσεντ, η Ρουμάνα Μόνικα Σαβουλέσκου και ο δικός μας Τεύκρος Μιχαηλίδης, προσκεκλημένοι από την Ενωση Μορφωτικών Ινστιτούτων της Ευρωπαϊκής Ενωσης (EUNIC), θα διαβάσουν κείμενά τους και θα συζητήσουν με τους αναγνώστες. Μαζί τους ηθοποιοί και δημοσιογράφοι, ενώ οι αναγνώσεις θα γίνονται σε διάφορα σημεία της Στοάς.

 

Β.Γεωργ.

 

Scroll to top