26/09/14 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

H R&S παρουσίασε τη σειρά προϊόντων 4K

Στην φετινή IBC η Rohde & Schwarz παρουσίασε το ραδιοτηλεοπτικό πομπό χαμηλού λειτουργικού κόστους R&S Tx9, το R&S AVHE100 headend όπου μετέδωσε ζωντανά το FIFA World Cup σε ποιότητα 4Κ και πολλές άλλες λειτουργικές συσκευές.
      Pin It

SAMSUNG CSCΣτην φετινή IBC, η Rohde & Schwarz παρουσίασε το σύνολο των προϊόντων της σειράς μετάδοσης video 4Κ, καθώς και προϊόντα τηλεοπτικής παραγωγής, ingest, αποθήκευσης, αναπαραγωγής, κωδικοποίησης και πολυπλεξίας. Η εταιρεία προσέθεσε επίσης νέες δυνατότητες στον εξοπλισμό Τ&Μ (Test & Measurement) για έλεγχο των συσκευών 4Κ. Παράλληλα, η Rohde & Schwarz έδειξε στην πράξη πώς η πιο πρόσφατη γενιά πομπών μπορεί να μειώσει σημαντικά το κόστος μετάδοσης.

Πολλά από τα προϊόντα της σειράς 4Κ είναι ήδη σε λειτουργία σε ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών. Το R&S AVHE100 headend χρησιμοποιήθηκε για τη ζωντανή μετάδοση του FIFA World Cup σε ποιότητα 4Κ. Το BMM-810 multiviewer και το σύστημα παρακολούθησης περιεχομένου της GMIT, θυγατρικής της Rohde & Schwarz, χρησιμοποιήθηκαν για τον έλεγχο της μετάδοσης 4K/UHD. Ο πάροχος KBS χρησιμοποιεί επίγειους πομπούς Rohde & Schwarz για την εκπομπή των πρώτων 4Κ προγραμμάτων στην Κορέα και εξοπλισμό Rohde & Schwarz T&M για τη διατήρηση της ποιότητας της μετάδοσης. Πάροχοι δικτύου και περιεχομένου μέσω διαδικτύου έχουν τη δυνατότητα να βελτιώσουν την αποδοτικότητα της εκπομπής τους με τις λύσεις headend και παρακολούθησης δικτύου της Rohde & Schwarz, ενώ για ένα συγκεκριμένο εύρος ζώνης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί κωδικοποίηση HEVC για τη μετάδοση περισσότερων υπηρεσιών και για τη βελτίωση της ποιότητας της ανάλυσης εικόνας.

Η DVS, θυγατρική της Rohde & Schwarz, προσφέρει από το 2005 συστήματα 4Κ επεξεργασίας, για κινηματογραφικές παραγωγές. Το R&S®CLIPSTER mastering station επεξεργάζεται σε πραγματικό χρόνο δεδομένα 4Κ και υποστηρίζει mezzanine formats, όπως AS-02 και AS-11, ενώ έχει τη δυνατότητα δημιουργίας των αναγκαίων πακέτων interoperable master format (IMF) μέχρι 4Κ. Το R&S®CLIPSTER υποστηρίζει Dolby® Atmos, επιτρέποντας στα στούντιο παραγωγής να δημιουργήσουν Dolby® Atmos DCPs τα οποία μπορούν εύκολα να ενσωματωθούν σε υπάρχοντες διεργασίες αυξάνοντας την αποτελεσματικότητα.

Το R&S®SpycerBox Cell χρησιμοποιείται για την αποθήκευση τεράστιου όγκου δεδομένων σε περιβάλλοντα παραγωγής 4Κ ή ακόμη και άνω των 8Κ. Χάρη στο βασισμένο σε διαδικτυακή πλατφόρμα λογισμικό διαχείρισης SAN Remo, οι συσκευές μπορούν εύκολα να διαμορφωθούν σε clusters. Η δυνατότητα αποθήκευσης 36ΤΒ με μέγιστη διαμεταγωγή δεδομένων 3 Gbyte/s ανά μονάδα, σε μία μόνο μονάδα ύψους ικριώματος (HU) καθιστά το R&S®SpycerBox Cell τον ιδανικό συνδυασμό λειτουργικότητας και αποδοτικότητας.

Παράλληλα, στην φετινή IBC η Rohde & Schwarz παρουσίασε ζωντανά πώς ο πομπός R&S Tx9 βοηθά στη μείωση του λειτουργικού κόστους των δικτύων ευρυεκπομπής. Ο συγκεκριμένος πομπός διαθέτει μέγιστη απόδοση ενέργειας, έναν εξαιρετικά συμπαγή σχεδιασμό και καινοτόμα στοιχεία εφεδρείας που μπορούν να μειώσουν το κόστος πάνω από 70%.

Scroll to top