limenikoi

26/09/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Περιφερειακές Ομάδες Δίωξης Ναρκωτικών στο Λιμενικό

Στις λιμενικές αρχές του Πειραιά, της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας θα εφαρμοστεί αρχικά ο Κανονισμός Λειτουργίας Περιφερειακών Ομάδων Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) Λιμενικού Σώματος, που με απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, κυρώθηκε την Παρασκευή.
      Pin It

Οι συγκεκριμένες ομάδες θα λειτουργήσουν αρχικά στις έδρες λιμενικών αρχών που αποτελούν τις μεγαλύτερες πύλες εισόδου και εξόδου της χώρας, αλλά παράλληλα και πύλες και για την παράνομη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, η εξάπλωση του φαινομένου της διακίνησης των ναρκωτικών, καθώς και οι προκλήσεις που απορρέουν από την εξέλιξη της μορφής του οργανωμένου εγκλήματος επιτάσσουν τη συνεχή αναδιαμόρφωση της στρατηγικής του Λιμενικού Σώματος και την προσαρμογή διαρκώς σε νέα δεδομένα.

 

limeniko-narkotika

Απώτερος στόχος σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος είναι να εγκαθιδρυθεί ένας μηχανισμός που θα καλύψει την ελληνική επικράτεια κατά το μέγιστο δυνατό βαθμό.

 

Το διεθνές εμπόριο, η συνεχώς διευρυνόμενη παγκόσμια υποδομή των μεταφορών και η χρήση του διαδικτύου και των κινητών επικοινωνιών δημιούργησαν μια πιο πολυσύνθετη, διεθνική και δικτυωμένη μορφή του οργανωμένου εγκλήματος.

Σε αυτή τη νέα πραγματικότητα επιβάλλεται η εντατικοποίηση των προσπαθειών και των δράσεων του προσωπικού του Λ.Σ. και σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η δημιουργία εξειδικευμένων Ομάδων Δίωξης Ναρκωτικών σε όλη την επικράτεια, προκειμένου να υπάρξει αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του φαινομένου και πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος.

Σταδιακά και σύμφωνα με τις τρέχουσες ανάγκες, έχει προβλεφθεί η δυνατότητα σύστασης και ενεργοποίησης ικανού αριθμού Π.Ο.ΔΙ.Ν. και στις έδρες άλλων λιμενικών αρχών.

 

 

ΧΡ.ΠΑΠ.
efsyn.gr

Scroll to top