voultepsi

26/09/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα Βούλτεψη-ΣΥΡΙΖΑ για την τρόικα

«Δεν θα υπάρξουν διαζύγια με την τρόικα» λέει η κυβερνητική εκπρόσωπος, με την αξιωματική αντιπολίτευση να την παροτρύνει να το πει «και στον πρωθυπουργό και στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης που έχουν κηρύξει ανένδοτο κατά του μνημονίου».
      Pin It

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη δήλωσε (ΣΚΑΪ) ότι δεν τίθεται θέμα διαζυγίου με την τρόικα, ενώ τονίζει ότι θα υπάρξει συνεργασία: «Η τρίμερης είναι τρίμερης, και θα συμφωνηθούν όλα. Δεν θα τα σπάσουμε με την τρόικα. Ούτε διαζύγια θα υπάρξουν, είτε βελούδινα είτε όχι».

Ερωτηθείσα αν η ελληνική πλευρά θα προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες η κα. Βούλτεψη απάντησε ότι «θα συμφωνηθούν όλα. Γίνονται συζητήσεις, υπάρχει συνεργασία».

Όσον αφορά τη λίστα Λαγκάρντ, τόνισε ότι «είναι της δεκαετίας του ’80 και είναι δύσκολο να ελεγχθεί».

Παράλληλα, για τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλου ο οποίος πήρε το μέρος της Ρένας Δούρου για το θέμα της αξιολόγησης-απόλυσης 6.500 εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση, επεσήμανε ότι η κυβέρνηση είναι ενιαία και δεν υπάρχουν διαφωνίες με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη.

Από την πλευρά της, η αξιωματική αντιπολίτευση σχολίασε το γεγονός ότι η κυβερνητική εκπρόσωπος δεν έχει σκοπό να παύσει τη συνεργασία με την τρόικα: «Λίγες ώρες μετά την ευρωβουλευτή κ. Σπυράκη και η κυβερνητική εκπρόσωπος μιλώντας στο τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ επιβεβαίωσε πως δεν είναι στις κυβερνητικές προθέσεις να εγκαταλείψει η χώρα το μνημόνιο και να τα «σπάσει με την τρόικα»».

Μάλιστα σχολιάζοντας χαρακτηριστικά την αναστάτωση που επικρατεί στη συγκυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ διερωτάται: «Εμείς δεν είχαμε καμιά αμφιβολία περί του αντιθέτου. Δεν το λέει όμως και στον πρωθυπουργό και στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης που έχουν κηρύξει ανένδοτο κατά του μνημονίου;».

 

efsyn.gr

Scroll to top