24 f1 big INTIME

26/09/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Νιώθει αφεντικό και θέλει να το εισπράξει

! «Για μένα το καλύτερο σύστημα δεν είναι το 4-4-2, ούτε το 4-3-3, αλλά το... 11-0. Οταν αγκαλιάζονται όλοι οι παίκτες μετά το γκολ» Μίτσελ.
      Pin It

Του Μ. Μορφονιού

 

Βρήκε τον παράδεισό του ο Μίτσελ στον Πειραιά και μας το λέει με κάθε τρόπο.

 

Μετά την επικράτηση του Ολυμπιακού σε βάρος της Ατλέτικο Μαδρίτης με 3-2 βγήκε και δήλωσε ότι αισθάνεται περισσότερο… Πειραιώτης, ενώ στη χθεσινή συνάντησή του με τους ρεπόρτερ που καλύπτουν την ομάδα άνοιξε μόνος του το κεφάλαιο της ανανέωσης του συμβολαίου του για ακόμη ένα χρόνο.

 

Σας φαίνεται περίεργο; Μπορεί ο Μίτσελ στο προηγούμενο φεγγάρι, όταν ο Ολυμπιακός έφτασε στο σημείο να νικήσει με 2-0 στο πρώτο ραντεβού του τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, να «φλέρταρε» με τον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης, δηλώνοντας ότι το όνειρό του είναι να αναλάβει το τιμόνι της Ευρωπαίας ποδοσφαιρικής βασίλισσας. Ομως σ’ αυτή τη φάση ο Ισπανός νιώθει καλύτερα από ποτέ στη χώρα μας και εκτιμά ότι το μέλλον του είναι στον Ολυμπιακό. Γι’ αυτό και ζητάει με τον τρόπο του την ανανέωση της σύμβασης. Καμία σχέση δηλαδή με τον… προηγούμενο Μίτσελ, ο οποίος πέρυσι τέτοιον καιρό έπαιζε το κεφάλι του στις Βρυξέλλες και στον εκτός έδρας αγώνα με την Αντερλεχτ, εκεί όπου η μπίλια έκατσε στο κόκκινο με το χατ τρικ του Μήτρογλου, με τη συνέχεια της ιστορίας να είναι γνωστή σε όλους μας.

 

Τώρα ο προπονητής του Ολυμπιακού αισθάνεται πιο δυνατός από ποτέ, καθώς δεν άφησε εκκρεμότητες τύπου Αβραάμ Παπαδόπουλου ή Σαβιόλα στα αποδυτήρια. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ξεκινάει το σενάριο της παραμονής του, λέγοντας ότι μιλάει με τον Γιάννη Βρέντζο για το ενδεχόμενο επέκτασης του συμβολαίου του μέχρι τον Ιούνιο του ’16!

 

Να θέλει να δώσει την «πρώτη πάσα» στον Ολυμπιακό; Δεν αποκλείεται, αν και η «ερυθρόλευκη» ηγεσία δεν θα βρεθεί στη δύσκολη θέση όπως συνέβη με τις ανανεώσεις του Βαλβέρδε, όταν ο Βάσκος «βιαζόταν» να επιστρέψει σπίτι.

 

Ο Μίτσελ περνάει μια χαρά εδώ και από τη στιγμή που κατακτά το πρωτάθλημα, νικάει συλλόγους όπως η Μπενφίκα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Ατλέτικο Μαδρίτης και φτάνει παράλληλα τις τιμές των παικτών σε τέτοια μεγέθη όπως αυτά των Μήτρογλου, Μανωλά και Σάμαρη, τότε καταλαβαίνει πως ο Ολυμπιακός δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να τον κρατήσει.

 

Αν θυμηθεί κανείς και το «πάθημα» του Μαρινάκη με τον Ζαρντίμ, ο Ισπανός μπορεί να συνεχίζει τη δουλειά του, αν και το ρόστερ ανανεώνεται κάθε καλοκαίρι.

 

Στο πρόσωπο του Μίτσελ οι «ερυθρόλευκοι» φαίνεται ότι έχουν βρει τον ιδανικό προπονητή, καθώς παίζει σημαντικό ρόλο και το πόσο εξαιρετικός είναι στην επικοινωνία, οπότε θα πρέπει να προκύψει κάτι εξαιρετικά απρόοπτο για να μην παραμείνει στο λιμάνι. Στον τρίτο του χρόνο στον πάγκο του Ολυμπιακού ο Μίτσελ όχι μόνον δεν νιώθει καμία φθορά, αλλά απεναντίας είναι σαν να ξεκινάει πιο ακμαίος απ’ ό,τι όταν ήρθε. Κάτι τέτοιο σ’ αυτή την ομάδα αλλά και σ’ αυτή τη χώρα δεν το έχει καταφέρει ποτέ κανένας! Ή μήπως όχι;

………………………………………………………………….

 

ΕΙΠΕ….

Για τον Αβραάμ Παπαδόπουλο

 

«Οταν ξεκίνησα στον Ολυμπιακό, δεν είχα πάρει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που έπρεπε για τον Αβραάμ κι είχα κάνει λάθος μαζί του τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Οταν ήρθε στο γραφείο μου και μου μίλησε, το κατάλαβα και του ζήτησα συγγνώμη. Δυστυχώς είχε έναν άσχημο τραυματισμό και έμεινε πολύ πίσω. Από εκεί και πέρα ξεκίνησα να του δίνω ολοένα και μεγαλύτερη σημασία. Εφτιαξα ένα πλάνο για το πώς θα τον βάλω σταδιακά στην ομάδα και πλέον ο Αβραάμ γύρισε στην αγωνιστική δράση με τον Ολυμπιακό, ενώ είχε την ευκαιρία να επιστρέψει στην Εθνική. Η κριτική που δέχτηκε στο ματς με τη Βοσνία τον έριξε ψυχολογικά. Προσπάθησα να τον βοηθήσω περισσότερο από τον καθένα. Πέρυσι ήταν τέταρτος σε χρόνο συμμετοχής και θα ήταν αρκετά πιο πάνω αν δεν είχε κάποιους μυϊκούς τραυματισμούς. Επρεπε να δεχτεί την κατάσταση. Επαναλαμβάνω ότι αρχικά έκανα λάθος μαζί του, αλλά δεν συμφωνώ για τα υπόλοιπα»…

 

 Για τους Ελληνες παίκτες

 

«Οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές είναι Ελληνες. Η καρδιά της ομάδας είναι ελληνική. Πάω και λέω στους ποδοσφαιριστές μου: “Είσαστε καλοί παίκτες. Οπου κι αν πάτε, θα παίξετε με τον ίδιο τρόπο”. Κάποιοι το έχουν αποδείξει. Πήγαν κι έπαιξαν στη Ρόμα ο Τοροσίδης, ο Μανωλάς και ο Χολέβας. Το κάνουν καλά κι εκεί, με τον ίδιο τρόπο. Οπως και ο Σάμαρης πήγε στην Μπενφίκα και κάνει το ίδιο που έκανε και εδώ. Είναι καλοί ποδοσφαιριστές και το δείχνουν. Ομως τους λείπει η ψυχολογία εδώ. Πείτε μας μια ομάδα της Ευρώπης που πιστεύετε πως δεν μπορεί να παίξει ο Μανιάτης».

Για το ταξίδι στην Αμερική

 

«Οταν μου πρότειναν την ιδέα είπα “όχι”. Μου φάνηκε πολύ μεγάλο το ρίσκο να χάσουμε κάποιες προπονήσεις. Κάναμε φέτος οκτώ προπονήσεις λιγότερες από πέρυσι, στην προετοιμασία. Ηταν ένα μεγάλο ρίσκο για τις προπονήσεις της ομάδας, όπως και οι αντίπαλοι ήταν μεγάλο ρίσκο. Ξέρουμε πώς το παίρνετε εσείς, όταν χάνουμε στην προετοιμασία. Οπως έγινε το 2013, που, με… πολλή αγάπη σε κάποιους από εμάς, ετοιμάζατε τις βαλίτσες μας! Ομως, από αυτό μάθαμε πως η προετοιμασία είναι για να προετοιμάζεται η ομάδα και όχι να νικάμε στα παιχνίδια».

 

 Για τον Σαβιόλα

 

«Είναι πολύ έξυπνος. Κατάλαβε ότι δεν είχε θέση στη λίστα του Τσάμπιονς Λιγκ, πήρε μια πολύ καλή προσφορά κι έφυγε. Κατάλαβε ότι ο ρόλος του μικραίνει. Επρεπε όμως να φύγει νωρίτερα, πριν από την προετοιμασία ή μετά το ταξίδι στην Αμερική. Ισως φταίω κι εγώ σ’ αυτό και πρέπει να κάνω την αυτοκριτική μου. Ο Σαβιόλα έκανε πολύ καλή δουλειά στα αποδυτήρια. Τώρα έχουμε τον Αμπιντάλ και τον Μανιάτη που δουλεύουν για να υπάρχει καλό κλίμα».

Για τους πολλούς διεθνείς παίκτες

 

«Θέλουμε να φεύγουν οι παίκτες μας. Εχουμε 14 σε εθνικές ομάδες. Μας αρέσει. Είμαστε χαρούμενοι που το κάνουν. Αλλά είναι ένα μειονέκτημα για την προετοιμασία μας και τις προπονήσεις μας. Δεν συνηθίζω να παραπονιέμαι ούτε για τους παίκτες ούτε για τις προπονήσεις ούτε για τις απουσίες ούτε για τα προβλήματα στην προετοιμασία ούτε για τους διαιτητές. Δεν συνηθίζω να παραπονιέμαι. Είναι πράγματα που πρέπει να τα δεχτείς».

Για τα ζητήματα που είναι ικανοποιημένος

 

«Εχω τα δύο σημαντικότερα πράγματα που μπορεί να νιώσει ένας προπονητής. Νιώθω πολύ τυχερός και ότι με σέβονται πολύ. Ομως αυτό δεν σημαίνει ότι περηφανεύομαι. Γιατί ήξερα από την αρχή ότι είχα σχεδιάσει μία γραμμή για τη δουλειά, όπου το πρώτο που είχα να κάνω ήταν να κερδίσω τον σεβασμό των ποδοσφαιριστών. Κι αυτό είμαι χαρούμενος που το έχω καταφέρει. Αυτό δεν είναι κάτι που με κάνει να νιώθω πιο σίγουρος ή πιο βέβαιος για τη δουλειά μου. Αλλά είναι κάτι που δείχνει μια πρόοδο. Είμαι ένας άνθρωπος που μου αρέσει να κινούμαι, να ψάχνω συνεχώς νέα πράγματα, αγαπάω πολύ αυτό που κάνω. Δεν είναι ότι νιώθω περισσότερο σίγουρος ή περισσότερη αυτοπεποίθηση, νιώθω όμως ότι τα πράγματα πάνε καλά και θα συνεχίσω με τον ίδιο τρόπο»


Για το ελληνικό πρωτάθλημα

 

«Το επίπεδο του πρωταθλήματος είναι ένα από τα κλειδιά της ομάδας. Ποτέ δεν βλέπουμε κάποιον αντίπαλο διαφορετικά. Μόνο ότι πρέπει να τον νικήσουμε. Ούτε στα σύννεφα πετάμε ούτε στην κόλαση πηγαίνουμε. Είμαστε Ολυμπιακός. Κι ο Ολυμπιακός αυτό αξίζει! Αυτό που μου λες, ότι είμαστε πολύ κατώτεροι από μία ξένη ομάδα και πως πάντα θα βάζουμε τα δυνατά μας παίζοντας με κάποιον δυνατό αντίπαλο, είναι πολύ ελληνικό, με όλο τον σεβασμό. Παντού είμαστε άνετοι και μια χαρά. Είμαστε καλή ομάδα, το έχουμε αποδείξει – και όχι μόνο φέτος».

 

Scroll to top