pornografia-internet-L

26/09/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΚΟΣΜΟΣ

Shellshock, το μεγαλύτερο bug στον πλανήτη

Οι χάκερς έχουν αρχίσει να εκμεταλλεύονται αυτό το κενό ασφαλείας, «μολύνοντας» συστήματα υπολογιστών σε όλο τον κόσμο με καταστροφικές «επιθέσεις» σε απευθείας σύνδεση.
      Pin It

Tο Shellshock, γνωστό και ως Bash, ίσως είναι το μεγαλύτερο bug που έχει ανακαλυφθεί, αποτελώντας το μεγαλύτερο κενό ασφαλείας που απειλεί το διαδίκτυο.

Οι χάκερς έχουν αρχίσει να εκμεταλλεύονται αυτό το κενό ασφαλείας, «μολύνοντας» συστήματα υπολογιστών σε όλο τον κόσμο με καταστροφικές «επιθέσεις» σε απευθείας σύνδεση.

Ειδικοί αναφέρουν ότι υπάρχει σχεδόν σε κάθε site ανά τον κόσμο και αποτελεί μία πολύ μικρή γραμμή κώδικα που χρησιμοποιείται στα περισσότερα συστήματα Linux και Unix. Φέρεται να υπάρχει εδώ και δέκα χρόνια χωρίς κανένας να το έχει αντιληφθεί επειδή, όπως λένε οι ειδικοί, κανείς δεν είχε σκεφθεί ότι θα μπορέσει να αποτελέσει μία ιντερνετική κερκόπορτα.

Όπως αναφέρει το Independent, η εταιρία προστασίας δικτύων Rapid7 έχει αναβαθμίσει το Bash στην υψηλότερη κατηγορία κινδύνου, ενώ παράλληλα επισημαίνει ότι η χρήση του είναι πολύ απλή αφού αποτελείται από μόλις τρεις γραμμές κώδικα. Άπραγοι παραμένουν οι χρήστες, καθώς η αλλαγή των κωδικών τους στα διάφορα site δεν λύνει το πρόβλημα -το οποίο βρίσκεται πολύ πιο βαθιά στα συστήματα.

 

efsyn.gr

 

Scroll to top