28/09/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΑΤΖΕΝΤΑ

      Pin It

Επιμέλεια: Δημήτρης Σταθόπουλος

 

ΜΟΥΣΙΚΗ

Burger Project

 

Οι Burger Project, η μπάντα-έκπληξη για μικρούς και μεγάλους, έρχονται στο Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο Φάληρο. Η παράσταση των Burger Project θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο των θεματικών εκδηλώσεων με τίτλο «Ακτίνες Δράσης-Σημεία Επαφής», που φιλοξενούνται σε μηνιαία βάση στο κέντρο. Οι Burger Project θα παρουσιάσουν ένα «Κοντσέρτο για όλη την οικογένεια», μια αναπάντεχη παράσταση που θα περιέχει τραγούδια και μουσικές για χορό και διασκέδαση, διαδραστικές άριες και λυρισμό, κοστούμια και παιχνίδι με το κοινό. Αναμένεται να προσφέρουν ένα κεφάτο μουσικοχορευτικό απόγευμα σε μικρούς και μεγάλους. Η είσοδος είναι ελεύθερη, χωρίς αγορά εισιτηρίου.

 

i Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου, ώρα 18.00, Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ, πληροφορίες: 210 8778396-8

 

………………………………………….

 

ΧΟΡΟΣ

Περιστρεφόμενοι δερβίσηδες «Mevlevi»

 

Δεκαπέντε μέλη του αρχαιότερου δερβίσικου τάγματος των Μεβλεβί, δέκα χορευτές και πέντε μουσικοί με παραδοσιακά όργανα θα βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη για να παρουσιάσουν την απόλυτη χορική ιεροτελεστία, το «Σεμά»! Πρόκειται για μια ύψιστη κατάσταση συνειδητοποίησης του ανθρώπου, όπου η πρώτη του σκέψη είναι πως υπάρχει κάτι άλλο πολύ μεγαλύτερο από αυτόν, το οποίο και αναζητά. Οι δερβίσηδες, μέσα από μια ιεροτελεστία αιώνων, επιδιώκουν να εξαγνίσουν την ανθρώπινη ψυχή.

 

i Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου, Radio City Theater, Θεσσαλονίκη

 

………………………………………….

 

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ray Collins Hot-Club

 

Ο Ray Collins και το γκρουπ του, οι Hot-Club, ανατρέχουν στις ρίζες του ριθμ εντ μπλουζ, στις δεκαετίες του ’40 και του ’50, τότε που η φόρμα, οι μελωδίες και οι αρμονίες του μπλουζ συναντούσαν τους εκρηκτικούς ρυθμούς του σουίνγκ. Η ορχήστρα του Ray Collins έχει από την αρχή στόχο να δώσει νέα πνοή στο ριθμ εντ μπλουζ και να κάνει γνωστά τα ονόματα των παλιών ηρώων του, του Wynonie Harris, του Big Jay McNeely ή του Bullmoose Jackson. Με τη μουσική τους ο Ray Collins και οι Hot-Club μάς μεταφέρουν σε μια εποχή που στις αίθουσες χορού επικρατούσε μια εκρηκτική ατμόσφαιρα.

 

i 3-6 Οκτωβρίου, Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Μετς, τηλ.: 210 9213310

 

………………………………………….

 

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Arnea Kouzina Traditional

 

Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης προ του Αθω, σε συνεργασία με το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και τον Σύλλογο Επαγγελματιών Αρναίας, διοργανώνει το γαστρονομικό-πολιτιστικό δρώμενο με τίτλο «Arnea KOUZINA Traditional». Είκοσι τρεις εκθέτες και τοπικοί παραγωγοί θα παρουσιάσουν στο κοινό προϊόντα, γεύσεις, πιάτα και γαστρονομικές δημιουργίες, υπό την «εποπτεία» της επικεφαλής του Mount Athos Arnea KOUZINA, chef Ντίνας Νικολάου.

 

i 3-5 Οκτωβρίου, Αλσος Αγίας Παρασκευής, Αρναία Χαλκιδικής

 

………………………………………….

 

ΜΟΥΣΙΚΗ

«Μουσικό ταξίδι στη Μεσόγειο» – Γιώργος Νταλάρας – Dulce Pontes – Noa

 

Οταν ο Γιώργος Νταλάρας συναντά την Dulce Pontes και τη Noa κάτω από την Ακρόπολη, δεν μπορεί παρά να είναι ένα σπάνιο μουσικό γεγονός. Σ' αυτή τη μοναδική μουσική συνύπαρξη θα παρουσιάσουν τραγούδια της Μεσογείου σε μια παράσταση με τίτλο «Μουσικό ταξίδι στη Μεσόγειο». Μια επιλογή από μπαλάντες και τραγούδια από το ρεπερτόριό του, τα τραγούδια της Κάτω Ιταλίας έως τα ρεμπέτικα, από το φλαμένκο έως τα φάντος και από τις σεφαραδίτικες μπαλάντες έως τα μπλουζ.

 

i Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου, ώρα 21.00, Ωδείο Ηρώδου Αττικού

 

………………………………………….

 

ΟΙΝΟΣ

«Καρποθέρι 2014» Κτήμα Βασιλείου

 

Ο τρύγος έφτασε στο τέλος του και, όπως κάθε χρόνο, στο κτήμα Βασιλείου στο Κορωπί γίνεται γιορτή! Το «Καρποθέρι».

 

Οι πόρτες θα είναι ανοιχτές και τις δύο ημέρες από τις 11 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα για γευστικές δοκιμές όλων των κρασιών του κτήματος και ξενάγηση στους χώρους. Την Κυριακή, στις 12 το μεσημέρι, μη χάσετε τον οινολόγο Dr. Αργύρη Τσακίρη, ο οποίος μιλά για την «Απόλαυση της γεύσης» και μοιράζεται τα μυστικά που κάνουν ένα φαγητό… καλύτερο από το άλλο! Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

i 27-28 Σεπτεμβρίου, 1ο χλμ. λεωφ. Κορωπίου – Μαρκοπούλου, τηλ.: 210 6627686

 

………………………………………….

 

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κοπανιστή, γεύση από Μύκονο

 

Με βασική σκέψη την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων, ο Δήμος Μυκόνου, μετά από πρόταση της Λέσχης Γαστρονομίας Μυκόνου, διοργανώνει τριήμερο συνέδριο με τίτλο «Κοπανιστή – Γεύση από Μύκονο». Η κοπανιστή για φέτος θα αποτελέσει τον πυρήνα των εκδηλώσεων σε μια προσπάθεια διεύρυνσης της χρήσης της. Η Λέσχη πρότεινε στον δήμο τη διοργάνωση της τριήμερης εκδήλωσης ώστε να αναδείξει τα εδέσματα εκείνα που ήδη την έχουν βάλει στον χάρτη της γεύσης, όπως η κοπανιστή, η λούζα, τα λουκάνικα, τα αμυγδαλωτά κ.ά.

 

i 3-5 Οκτωβρίου, Μύκονος

 

………………………………………….

 

Οίνος

Κτήμα Κοκοτού

 

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου

 

Η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού διοργανώνει μια ολοήμερη εκδήλωση στο Κτήμα Κοκοτού, αύριο 28 Σεπτεμβρίου, για μικρούς και μεγάλους, για όλους τους φίλους και συμπαραστάτες στο έργο της, αλλά και για όποιον θελήσει να περάσει μια μέρα γεμάτη δρώμενα σε έναν υπέροχο αμπελώνα! Η γιορτή θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί της Κυριακής και θα λήξει λίγο πριν από τη δύση του ήλιου στις 7 το απόγευμα.

 

Μέσα σε αυτές τις ώρες ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία ξεναγηθεί στο κτήμα, να διασχίσει μελίσσια, ελαιώνες, οπωρώνες και να καταλήξει στο οινοποιείο μέσα από ειδικά διαμορφωμένα μονοπάτια, μαθαίνοντας πώς λειτουργεί ένα βιολογικό οινοποιείο.

 

Οσοι αγαπούν το κρασί θα μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα οινογνωσίας στο κελάρι, για αρχάριους αλλά και για μυημένους, και οι λάτρεις της καλής μουσικής θα μπορούν να απολαύσουν το 6μελές σύνολο χάλκινων της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, αλλά και την Ειρήνη Χαρίδου με δύο υπέροχους μουσικούς να «στήνουν» γλέντι στην Ελληνική Γωνιά.

 

Οι πιο ταλαντούχοι νέοι Ελληνες σχεδιαστές θα μας παρουσιάσουν τα έργα τους μέσα από την έκθεση χρηστικών αντικειμένων που διοργανώνουν για εμάς οι It’s all oh so souvenir to me! – Vol.2! και οι Forget me not και οι πιο αθλητικοί θα κάνουν ποδήλατο στη φύση και θα πατήσουν σταφύλια στο πατητήρι.

 

Για τους μικρούς έχει ετοιμαστεί ένα πλούσιο πρόγραμμα με παραμύθια και μουσική από την αφηγήτρια Νίκη Κάπαρη και τον Γιάννη Ψειμάδα, παραστάσεις με μαριονέτες από την πιο ευφάνταστη ομάδα, τις Ελληνικές Μαριονέτες, εργαστήρια και παιχνίδια για παιδιά από το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, οργανωμένες ποδηλατικές διαδρομές στον ελαιώνα, σκαλίσματα – ξεναγήσεις – παιχνίδια και φυτεύσεις στο περιβόλι του Κτήματος από ειδική περιβαλλοντολόγο – εκπαιδευτικό και φυσικά το παραδοσιακό πατητήρι για όσους δεν φοβούνται να λερωθούν!

 

Στην εκδήλωση θα υπάρχουν φαγητό, wine bar και καφέ όλη μέρα, αλλά και εκπλήξεις! Η εκδήλωση είναι δωρεάν για τα παιδιά (έως 12 ετών) και με αντίτιμο εισόδου 15 ευρώ για τους μεγάλους.

 

i Προπώληση: 210 3225245. Εισιτήρια μπορείτε να προμηθευτείτε στην είσοδο του Κτήματος Κοκοτού, Κτήμα Κοκοτού, Σταμάτα Αττικής, τηλ.: 210 8145113

 

[email protected]

 

Scroll to top