maziotis3-319x230

28/09/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Αποζημίωση ζητά ο τουρίστας που τραυματίστηκε κατά τη σύλληψη Μαζιώτη

Κατά του ελληνικής κυβέρνησης θα καταθέσει μήνυση ο 19χρονος Αυστραλός τουρίστας, που τραυματίστηκε ελαφρά από πυροβολισμό στο Μοναστηράκι στις 17 Ιουλίου, διεκδικώντας αποζημίωση .
      Pin It

Στη δικαιοσύνη θα προσφύγει ο Αυστραλός τουρίστας, Γκραντ Νίκολας Ουρανί, με στόχο να διεκδικήσει αποζημίωση, επειδή τραυματίστηκε από την ανταλλαγή πυροβολισμών κατά τη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη στην ριψοκίνδυνη επιχείριση της αστυνομίας στο πολυσύχναστο Μοναστηράκι στις 17 Ιουλίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου που εκπροσωπεί τον 19χρονο, ο πελάτης του «τραυματίστηκε σοβαρά και δεν του προσφέρθηκε σωστή ιατρική φροντίδα σε νοσοκομείο της Αθήνας». Γι αυτό θα κατατεθεί μήνυση σε βάρος της ελληνικής κυβέρνησης, αξιώνοντας από αυτήν αποζημίωση.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως ο Γκραντ συνεχίζει την θεραπεία του στη Μελβούρνη και δεν μπορεί να παίξει ερασιτεχνικό φούτμπολ, λόγω του τραυματισμού του.

Ο ίδιος φέρεται να είχε δηλώσει τότε: «Ειχα καθίσει για φαγητό όταν είδα κάποιον να τρέχει και να τον κυνηγά η αστυνομία. Στη συνέχεια άκουσα τρεις πυροβολισμούς. Μετά τον πρώτο, έπεσα στο έδαφος και με σκυμμένο το κεφάλι προσπάθησα να συρθώ στο εστιατόριο. Πήγε να πυροβολήσει τους αστυνομικούς, αλλά χτύπησε εμένα».

 

Σχετικό θέμα:

 

efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Scroll to top