foitites

28/09/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυστηρότερα κριτήρια για τις μετεγγραφές φοιτητών

Το τελικό σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας προβλέπει την εφαρμογή πιο αυστηρών κριτηρίων στις «μετακινήσεις» φοιτητών, προκειμένου να ανακόψει μεγάλο κύμα από τα περιφερειακά στα κεντρικά ιδρύματα .
      Pin It

Φρένο στις μετεγγραφές «ανάλογα με τις προτιμήσεις των φοιτητών» βάζει το υπουργείο Παιδείας.

Χιλιάδες φοιτητές που δικαιούνται μετεγγραφή με βάση τον τελευταίο νόμο δεν θα την πάρουν ποτέ, ενώ όσοι πάρουν θα χάσουν, όπως όλα δείχνουν, το α' εξάμηνο.

Σύμφωνα με το «Έθνος», στόχος του υπουργείου είναι οι μετεγγραφές να γίνουν αξιοκρατικά, αλλά και να μην «φρακάρουν» τα κεντρικά ή να μην αποδυναμωθούν τα περιφερειακά ιδρύματα.

Βασικό κριτήριο αποτελεί η επίδοση στις πανελλαδικές, όταν πρόκειται για ομοειδή τμήματα της ίδιας περιφέρειας, προκειμένου να αποφευχθεί, όσο γίνεται, ο συνωστισμός στα κεντρικά ιδρύματα της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.

Ουσιαστικά, εν αναμονή της σχετικής υπουργικής απόφασης που θα ανακοινωθεί κατά πάσα πιθανότητα τη Δευτέρα, το υπουργείο αναζητά τρόπους να ανακόψει μεγάλο κύμα τους από τα περιφερειακά στα κεντρικά ιδρύματα.

Η απόφαση θα αφορά μόνο όσους εισήχθησαν φέτος και οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα υποβληθούν ηλεκτρονικά από 6 έως 10 Οκτωβρίου.

 

efsyn.gr

 

Scroll to top