Pin It

Υπήρχε σοβαρός λόγος, έπρεπε το Σάββατο το πρωί να μεταδώσει η ΝΕΡΙΤ απευθείας την ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη Χαλκιδική, στο πλαίσιο της κοινής συνεδρίασης της πολιτικής επιτροπής της Ν.Δ. και της ΟΝΝΕΔ. Σε μια κομματική σύναξη δηλαδή. Εξ ου και η αποστολή των 26 υπαλλήλων που ενέκρινε η διοίκηση του δημόσιου (κυβερνητικού;) ραδιοτηλεοπτικού φορέα.

 

Ισως το κάνουν κι επίτηδες για να προκαλέσουν, ειδάλλως δεν δικαιολογείται μια τέτοια «αποστολή-μαμούθ» κατά το thetoc.gr μόλις δύο εβδομάδες μετά τα όσα τραγελαφικά έλαβαν χώρα με τη μη μετάδοση της ομιλίας Τσίπρα στη ΔΕΘ, έπειτα από το λογοκριτικό ψαλίδι της Σοφίας Βούλτεψη.

 

Για να καλυφθεί λοιπόν η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά ταξίδεψε στη Χαλκιδική ένα συνεργείο 26 ατόμων. Και δημιουργεί εντύπωση όχι μόνο το μέγεθος της αποστολής αλλά και η διάρκειά της, αφού αυτοί οι 26 χρειάστηκαν τέσσερις ολόκληρες μέρες για να κάνουν τη… δουλειά.

 

Ούτε ο Στίβεν Σπίλμπεργκ δεν θα ήθελε τόσο κόσμο και και για τόσες πολλές μέρες. Το συνολικό κόστος ανήλθε στα 16.000 ευρώ χωρίς να υπολογίζονται τα επιπλέον έξοδα για το δορυφορικό λινκ.

 

Αλλά αυτά παθαίνει κάποιος όταν έχει κλείσει τα περιφερειακά γραφεία του, όταν η ΝΕΡΙΤ Θεσσαλονίκης δεν λειτουργεί, όταν δεν διαθέτεις τεχνικούς και τα απαραίτητα μέσα, τον εξοπλισμό κ.ά. Μόνο πληρώνεις. Και ακριβά. Το έγκλημα με το λουκέτο στην ΕΡΤ δεν έχει τελειωμό…

 

ΔΗΜ.ΚΑΝ.

 

Scroll to top