Pin It

Γενέθλια γιορτάζει η Νου-Δου, σαραντάρισε το κορίτσι και μυαλό δεν λέει να βάλει. Σκανδαλίζει ολόκληρη την υφήλιο με τις πομπές της, αλλά εκεί, σαν κακομαθημένη πλην ξεπεσμένη Κολωνακιώτισσα ντε και καλά να κρατηθεί με νύχια και με δόντια στην εξουσία. Μάζεψε τεθλιμμένους συγγενείς και φίλους ο ΘΑμαράθ όσο πιο μακριά γίνεται, στο «Athos Palace», η επόμενη συνάθροιση ακούγεται πως θα διεξαχθεί στο «Vaticano Divani», να πανηγυρίσουν με γόους και οιμωγές το όνειδος της πολύφερνης κόρης που ξέμεινε στο ράφι. Στο πίσω μέρος της γκλάβας του προέδρου χοροπηδά η σατανική ιδέα να ενώσει την Κεντροδεξιά, από τον Μητσοτάκη και τον Κωστάκη, οίτινες, καίτοι εφάρμοσαν σκληρή λιτότητα, διπλασίασαν σχεδόν το δημόσιο χρέος σε λίγα χρόνια, ίσαμε τον Μπαλτάκο και τον Μιχαλολιάκο· μην πάει ο νους σας στον κακό, για τον τέως δήμαρχο Πειραιά χτυπά η καμπάνα.

 

Οχι πως κόπτεται για την παράταξη ο ερίφης. Το τομάρι του τον ενδιαφέρει. Νιώθει την καυτή ανάσα του ανυπόμονου Τσίπρα στον σβέρκο, ακούει τους έλικες να κορυβαντιούν, μετρά και ξαναμετρά τα ψηφαλάκια, βγαίνουν λειψά και τρελαίνεται. Η Ν.Δ. εμφορείται, πρωτίστως, από υψηλά ιδανικά. Είναι κόμμα των αρχών… Του τέλους. Γι' αυτές πασχίζει τάχα μου ο Καλαματιανός. Πήρε, λέει, χειροβομβίδα στις παλάμες όταν ανέλαβε και τη μετέτρεψε σε succes story. Εκτός πραγματικότητος τον βρίσκω. Τι βομβίδες, στρακαστρούκες και κουραφέξαλα, Αντωνάκη μου;

 

Οβίδα μεγατόνων έπιασες, βόμβα ωρολογιακή ταχυκαή και τα 'κανες πάνω σου. Την έριξες αυθωρεί στην κοινωνία ως δειλός, μοιραίος και άβουλος, δημιουργώντας τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση μετά την Κατοχή. Τι έγιναν αλήθεια οι μεγαλόστομες προεκλογικές διακηρύξεις και τα ταξίματα του ’12; Πάει περίπατο η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου με ρήτρα ανάπτυξης. «Δυσβάσταχτα μέτρα τέλος» διαβεβαίωνες αλλά κατάπιες αμάσητη την υπόσχεση, μόλις σου τράβηξε το αφτάκι η Μέρκελ. Αχ πού 'σαι Ζάππειο που 'δειχνες πως θα γινόσουν άλλος.

 

Σπουδαίων προκατόχων άξιος επίγονος ο Αντουάν. Αλλά η εορτάζουσα γεροντοκόρη έχει να επιδείξει πλήθος στελεχών που κοσμούν τον δημόσιο βίο με τον αδαμάντινο χαρακτήρα τους. Θα αναφερθώ τυχαία σε έναν εξ αυτών. Παλιός και δοκιμασμένος ο Μάκης Γιακουμάτος διηγιόταν κάποτε πως όταν η αγορανομία βρήκε έναν ευμεγέθη ποντικό στο ζαχαροπλαστείο του πατέρα του, εκείνος τον άρπαξε απ' την ουρά κάνοντάς τον μια χαψιά. «Εξαφανίζοντας το σώμα του εγκλήματος, γλίτωσε το πρόστιμο» υπερηφανευόταν ο υιός. Το παραπάνω δεν είναι, δυστυχώς, το αναγουλιαστικότερο απ' όσα έχει πει. Με τον ίδιο τρόπο περίπου έκανε γαργάρα κι ο αρχηγός του τα τρωκτικά του Ζαππείου. Μολαταύτα βελτιώνεται σήμερα ο καιρός με λιακάδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και λίγα μόνο νερά στα νότια ανατολικά. Στο Αιγαίο θα πνέουν θυελλώδεις άνεμοι. Αύριο θα επικρατήσει αιθρία.

 

Μετέωρος [email protected]

 

Scroll to top