xardouvelis

29/09/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

OIKONOMIA

Σχέδιο ρυθμίσεων των «κόκκινων» δανείων

«Κόκκινα» δάνεια και πλειστηριασμοί πλασάρονται ως κορυφαία ζητήματα στην επικείμενη διαπραγμάτευση κυβέρνησης-τρόικας, με τους αρμόδιους υπουργούς Ανάπτυξης Νίκο Δένδια και Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη να προετοιμάζουν το έδαφος.
      Pin It

Η κυβέρνηση κατεβαίνει στη διαπραγμάτευση με την τρόικα προτείνοντας την θέσπιση ενιαίου τρόπου αντιμετώπισης όλων των επιχειρηματικών οφειλών (αποπληρωμή σε δέκα χρόνια για δάνεια, χρέη σε ασφαλιστικά ταμεία, Εφορία, προμηθευτές κ.ά.) με εξωδικαστικές διαδικασίες που θα περιλαμβάνουν ακόμη και κούρεμα μέρους των υποχρεώσεων και στόχο να επιτευχθούν μαζικές ρυθμίσεις που θα φέρουν πίσω στο γκισέ των τραπεζών πολλές από τις επιχειρήσεις που βρίσκονται στο κόκκινο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νομοθεσία για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια θα έχει συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα διετίας, σχολίασε τη Δευτέρα κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης.

Η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης θα έχει την πρώτη συνάντηση, αυτού του κύκλου, με την τρόικα, το πρωί της Τετάρτης.

Σήμερα αναμένονται ακόμα, τα συγκεκριμένα στοιχεία που έχει ζητήσει η τρόικα από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, για να ποσοτικοποιηθούν οι συνέπειες της ρύθμισης στην οικονομία.

Η ρύθμιση αφορά περίπου 100.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η πλειονότητα των οποίων θεωρούνται βιώσιμες από το υπουργείο Ανάπτυξης και 10.000 μεγάλες επιχειρήσεις.

 

Σχετικό θέμα: Απανωτά τετ α τετ πριν το ραντεβού με τους δανειστές

 

 

efsyn.gr

Scroll to top