psara

29/09/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Δεν ικανοποιεί τους Ψαριανούς η λύση για το πλοίο της γραμμής

Το νησί μετατρέπεται σε ακριτικό και βεβαίως άγνωστο παραμένει τι θα γίνει μετά τις 16 Οκτωβρίου, με το δρομολόγιο του «Αριάδνη» .
      Pin It

Μια φορά την εβδομάδα, από την Τετάρτη 1η Οκτωβρίου και μέχρι τις 15 Οκτωβρίου, θα προσεγγίζει το πλοίο «Αριάδνη» της «Hellenic Seaways» τα Ψαρά, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα η εταιρεία.
Η εταιρεία τροποποιεί το υπάρχον δρομολόγιο Πειραιάς-Χίος-Μυτιλήνη που ηδη εκτελεί το πλοίο «Αριάδνη», με την προσθήκη του νέου λιμανιού προσέγγισης στα Ψαρά και έτσι το «Αριάδνη» θα αναχωρεί κάθε Τετάρτη από Πειραιά για Ψαρά-Χίο-Μυτιλήνη ενώ κάθε Πέμπτη θα ξεκινά από Μυτιλήνη για Χίο-Ψαρά-Πειραιά.
Το «Αριάδνη», οπως σημειώνει η εταιρεία είναι το μεγαλύτερο επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο σε χωρητικότητα γκαράζ της ελληνικής ακτοπλοΐας, μετασκευάστηκε στην Ελλάδα το 2007 και πραγματοποίησε το πρώτο του ταξίδι στις 25 Σεπτεμβρίου 2007. Έκτοτε έχει μεταφέρει 400.000 επιβάτες, 44.000 Ι.Χ., 16.000 φορτηγά οχήματα και 11.000 δίκυκλα οχήματα.
Να σημειωθεί οτι μετά την εμπλοκή που είχε δημιουργηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα με αφορμή την έκπτωση της ΝΕΛ με απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας και την απ' ευθείας τρίμηνη ανάθεση της επιδοτούμενης γραμμής που εκτελούσε η ΝΕΛ στη «Hellenic Seaways», τα Ψαρά είχαν μείνει εκτος προσέγγισης πλοίου, προκαλώντας την εύλογη αντίδραση των κατοίκων και των φορέων του νησιού. Η «Hellenic Seaways» αναλαμβάνοντας την εκτέλεση των δρομολογίων της γραμμής Καβάλα-Λήμνος-Μυτιλήνη-Χίος-Βαθύ Σάμου δεσμεύτηκε για την εκτέλεση μιας προσέγγισης την εβδομάδα στα Ψαρά, χωρίς επιδότηση, στο πλαίσιο του δρομολογίου Πειραιάς-Χίος-Μυτιλήνη με το πλοίο «Αριάδνη» μέχρι τις 16 Οκτωβρίου.
Πάντως ούτε η λύση αυτή ικανοποιεί τους Ψαριανούς και οπως είχε δηλώσει πρόσφατα ο δήμαρχος με αυτή την κατάσταση το νησί μετατρέπεται σε ακριτικό και βεβαίως άγνωστο παραμένει τι θα γίνει μετά τις 16 Οκτωβρίου.

 

Χριστίνα Παπασταθοπούλου

efsyn.gr

Scroll to top