metanastes

29/09/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

«Νεκροταφείο μεταναστών» η Μεσόγειος

Τα θαλάσσια σύνορα της Ευρώπης είναι η περιοχή με τους περισσότερους θανάτους μεταναστών στην προσπάθειά τους για μια καλύτερη ζωή. Μέσα στο 2014 έχουν πεθάνει πάνω από 3.000 μετανάστες.
      Pin It

Τραγικά είναι τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, για τις ζωές που χάνονται στην προσπάθεια των μεταναστών να βρουν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.

Σύμφωνα με την 216 σελίδων έκθεση με τίτλο «Fatal Journeys» του ΙΟΜ, μέσα στο έτος έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 4.000 μετανάστες με τη συντριπτική πλειοψηφία (πάνω από 3.000) να πεθαίνουν στη Μεσόγειο.

iom-imigrants

Αξίζει να σημειωθεί πως η επόμενη περιοχή με τους περισσότερους θανάτους μεταναστών είναι η περιοχή της Ανατολικής Αφρικής (που περιλαμβάνει τις Τανζανία, Κένυα, Ουγκάντα, Ρουάντα, Μπουρουντί, Τζιμπουτί, Ερυθραία, Αιθιοπία, Σομαλία, Μαλάουι, Ζάμπια, Ζιμπάμπουε, Κομόρες, Μαυρίκιος, Σεϋχέλλες, Μοζαμβίκη, Μαδαγασκάρη, Νότιο Σουδάν, Ρεϊνιόν και Μαγιότ) με μόλις 251 θανάτους.

Ο γενικός διευθυντής του IOM, Ουίλιαμ Σουίνγκ υπογράμμισε ότι «είναι καιρός να κάνουμε περισσότερα από το να καταμετρούμε τον αριθμό των θυμάτων. Είναι καιρός να κινητοποιήσουμε τον κόσμο για να σταματήσει αυτή η βία κατά των απελπισμένων μεταναστών» και συμπλήρωσε: «Το μήνυμα του Οργανισμού είναι σαφές: οι μετανάστες δεν χρειάζεται να πεθαίνουν».

Δείτε αναλυτικά την έκθεση του IOM ΕΔΩ

 

efsyn.gr

Scroll to top