28 1 7 intime

29/09/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου!

      Pin It
Του Μ. Μορφονιού

Πριν από μερικές μέρες ο Μίτσελ, αισθανόμενος απόλυτος άρχοντας του λιμανιού, διοργάνωσε συνάντηση για καφέ με τους δημοσιογράφους στου Ρέντη αποκαλύπτοντας ότι συζητάει με τον Ολυμπιακό το ενδεχόμενο της ανανέωσης του συμβολαίου του.

Μίλησε για όλους και για όλα, βγάζοντας μια αυτοπεποίθηση που προφανώς είχε αφετηρία το εντυπωσιακό 3-2 σε βάρος της Ατλέτικο Μαδρίτης στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ!
Το προχθεσινό 1-0 από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι υποχρεώνει τον Ισπανό να κοιτάξει λίγο και στον καθρέφτη του, αναζητώντας τον υπαίτιο όχι τόσο για την πρώτη ήττα του Ολυμπιακού στις φετινές διοργανώσεις, αλλά κυρίως για την εμφάνιση της ομάδας. Εντάξει. Να χάσεις. Δεν μπορεί να νικάς συνέχεια. Ομως, το πιο ανησυχητικό από όλα είναι ότι οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπήκαν ποτέ στο ματς. Ο Μίτσελ πήγε στο Περιστέρι γνωρίζοντας ότι στη Θηβών υπάρχει μία επικίνδυνη λακκούβα, αλλά δεν έστριψε το τιμόνι για να την αποφύγει και του έσκασε το λάστιχο.
Σαφώς και δεν ήρθε η καταστροφή από ένα αποτέλεσμα, αλλά ο προπονητής παρέταξε την ίδια ενδεκάδα που νίκησε την Ατλέτικο Μαδρίτης, χωρίς να υποψιαστεί ότι αυτό το σχήμα δεν ενδείκνυται για ματς όπως αυτά με τον Ατρόμητο. Το «διαμάντι» με τους τρεις παίκτες στον άξονα (Μιλιβόγεβιτς, Μανιάτη, Κασάμι) και τον Ντομίνγκες στην κορυφή της επίθεσης είναι σύστημα για την «κόντρα μπάλα». Μπορεί λοιπόν με την Ατλέτικο Μ. να λειτούργησε άψογα, καθώς όπως θα θυμάστε ο Ολυμπιακός είχε πετύχει δύο γκολ στην επίθεση, στον ανοιχτό χώρο, με τον Αφελάι και τον Μήτρογλου, αλλά με τον Ατρόμητο χρειαζόταν άλλη συνταγή.
Ναι μεν οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την κατοχή της μπάλας και σε συντριπτικά μεγάλο ποσοστό (75%), μα αυτό δεν τους επέτρεψε να απειλήσουν έστω και μία φορά τον Τσέναμο.
Και η αμυντική λειτουργία της ομάδας είχε πρόβλημα, με τον Παπάζογλου και τον Καραμάνο να κάνουν δύσκολη τη ζωή του Αμπιντάλ και του Μποτία, ενώ ο Κοντοές έμοιαζε με… Ανσάλντι. Ανέβαινε όπως ο παίκτης της Ατλέτικο Μ. μέχρι τον Ελαμπντελαουί, με δεδομένο ότι στη δεξιά πλευρά ο Ολυμπιακός έπαιζε με παίκτη λιγότερο. Διορθώθηκε αυτό όταν μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο ο Ντουρμάζ και κράτησε πίσω τον μπακ του Σα Πίντο, αλλά…
Τελικό συμπέρασμα; Πέρυσι ο Μίτσελ «γεφύρωσε» τη Σούπερ Λίγκα με το Τσάμπιονς Λιγκ με ένα σύστημα, παίρνοντας το μεγάλο ρίσκο να παίξει επίθεση και εκτός συνόρων. Από τη στιγμή που η μπάλα ήταν μαζί του, έκανε περίπατο. Τώρα φαίνεται ότι προσαρμόζει την ενδεκάδα του σε σχέδιο για την Ευρώπη, το οποίο όμως στην Ελλάδα αποδεικνύεται μέχρι στιγμής αναποτελεσματικό.
Κάπως έτσι την είχε πατήσει και ο προκάτοχός του Λεονάρντο Ζαρντίμ.
Τα ματς με τη Μάλμε και τον ΠΑΟΚ είναι σημαντικά και δεν θα είναι καθόλου απλό για τον Μίτσελ να τα βγάλει με μία ενδεκάδα και ένα σύστημα!

Scroll to top