29/09/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Βιαστικοί και μπαταχτσήδες

      Pin It

Του Πέτρου Μανταίου

 

Δύο μικρά, ενδεικτικά, ρεπορτάζ την περασμένη εβδομάδα στην «Εφ. Συν.» -και τα δύο υπογράφει ο συνάδελφος Χάρης Ιωάννου- «φωτογραφίζουν» τη μεγάλη ασυναρτησία (μην πω τίποτα βαρύτερο) στον δημόσιο χώρο με τα υπουργεία του: αλλού ο παπάς, αλλού τα ράσα του! Το πρώτο επιγράφεται: «Πουλάει όποιος… προλάβει – Εκποιούν μέσω ΤΑΙΠΕΔ στρατόπεδα εν αγνοία του υπουργείου Αμυνας» (23/9). Το δεύτερο: «Μπαταχτσής το υπουργείο Οικονομικών, δεν συμμορφώνεται στα πρόστιμα που του επιβλήθηκαν για διαρροές» (24/9). Στην πρώτη περίπτωση (των στρατοπέδων που εκποιεί το ΤΑΙΠΕΔ), απαντώντας σε σχετική ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ο υφυπουργός Αμυνας Γιάννης Λαμπρόπουλος επισημαίνει, χωρίς να «μασάει» τα λόγια του (έγγραφη απάντηση), ότι «για την παραχώρηση των υπόψη ακινήτων» από το υπουργείο Οικονομικών στο ΤΑΙΠΕΔ (στρατόπεδο στον Κάλαθο Λίνδου Ρόδου και στρατιωτικό αεροδρόμιο στη Θέρμη Θεσσαλονίκης) ιδέα δεν είχαν, «ούτε και έχουν μέχρι σήμερα επίσημη ενημέρωση» από το υπουργείο Οικονομικών, ούτε τα Γενικά Επιτελεία ούτε το… υπουργείο Αμυνας!

 

Η δεύτερη περίπτωση (μη συμμόρφωση του υπουργείου Οικονομικών σε εκτέλεση προστίμων) είναι… ιδιαζόντως ιδιάζουσα. Διότι, ναι μεν το πρόστιμο, 150.000 ευρώ, επέβαλε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων στο υπουργείο Οικονομικών (ως υπαίτιο διαρροής στοιχείων τριών εκατομμυρίων φορολογουμένων∙ τους «κάρφωσε» δηλαδή, και το «κάρφωμα» εντόπισε η Γραμματεία, αλλά και η… Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος!). Ομως… επειδή μόνο αρμόδιο να βεβαιώνει πρόστιμα είναι το υπουργείο Οικονομικών, το εν λόγω υπουργείο (κάτι σαν… παρακράτος εν… παρακράτει∙ εκ του… παρακρατώ, και άντε κόψτε τον σβέρκο σας!) αρνείται να επικυρώσει απόφαση εις βάρος του!

 

Και μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα κυβερνητικών… παρακρούσεων ήρθε, αποκορύφωμα, η τραπεζική… μπαρούφα Γεωργιάδη περί καταθέσεων! Τα είχαμε χύμα, μας τα… σερβίρουν και τσουβαλάτα. Κι άμα σ’ αρέσει! Ούτε ενημέρωση από υπουργείο σε υπουργείο κάνουν ούτε μαζεύονται∙ φόρα… κατηφόρα! Νομίζω πως, από διάλυση σε διάλυση, φτάσαμε στην απόλυτη. Πιο διάλυση δεν γίνεται!

 

Scroll to top