akinita2610

30/09/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

Διαβάστε σήμερα στην «Εφημερίδα των Συντακτών»

Στην ουρά η Ελλάδα για τον ΕΝΦΙΑ / Νέες αλλαγές για τους φοιτητές / Τι συζητούν κυβέρνηση και τρόικα / Σε κλοιό δεκάδων χιλιάδων διαδηλωτών το Χονγκ Κονγκ / Η πρόταση για «πάγωμα» των ελληνικών ομολόγων, ως πιθανή εναλλακτική του «κουρέματος» / Ομοφοβικός ξυλοδαρμός 17χρονης στο Θησείο.
      Pin It
  • Στην ουρά στήθηκε όλη η Ελλάδα. Απίστευτο αλαλούμ στις αρμόδιες υπηρεσίες αντιμετώπισαν οι πολίτες που θέλησαν να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ.

 

foitites

  • Αφού έταξαν, τώρα επιχειρούν να… δαμάσουν το ογκώδες κύμα των φοιτητών που επιθυμούν μετεγγραφή. Ο γεωγραφικός περιορισμός, τα μόρια εισαγωγής και ο «μπαμπούλας» του 10% των εισαχθέντων που μπορεί να δεχθεί ένα ίδρυμα. Καμία δυνατότητα μετεγγραφής για δημόσιους, δημοτικούς υπαλλήλους και ένστολους.

 

  • Τι σημαίνει η κίνηση του υφυπουργού Πολιτισμού να βάλει λουκέτο στα γήπεδα με αφορμή τον θάνατο του οπαδού που ξυλοκοπήθηκε άγρια από χούλιγκαν αντίθετης ομάδας.

 

samaras-venizelos

  • Τι συζητούν κυβέρνηση και τρόικα. Ανοικτά όλα τα θέματα, οι δανειστές ζητούν κι άλλα μέτρα και οι υπουργοί δηλώνουν πρόθυμοι να τα φέρουν εις πέρας στο ακέραιο. Σε «μονομερείς κινήσεις» με φοροελαφρύνσεις και άλλες παροχές, δεν πρόκειται να προχωρήσει η κυβέρνηση.

 

  • Σε κλοιό δεκάδων χιλιάδων διαδηλωτών το Χονγκ Κονγκ. Προκαλούν την εξουσία της Κίνας, απαιτώντας περισσότερη δημοκρατία. Την υποστήριξή του εξέφρασε ο Λευκός Οίκος. Αυστηρή προειδοποίηση του Πεκίνου κατά ανάμειξης ξένης χώρας στις «υποθέσεις» του.

 

  • Τι προβλέπει η πρόταση για «πάγωμα» των ελληνικών ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, την οποία ανέφερε ο Γιάννης Δραγασάκης ως πιθανή εναλλακτική του «κουρέματος».

 

nerit

  • Να υποχρεωθεί η ΝΕΡΙΤ να αναστείλει τη διαδικασία των προσλήψεων ζητούν με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων δύο δημοσιογράφοι που συμμετείχαν στον διαγωνισμό πρόσληψης.

 

  • Στον σταθμό του ηλεκτρικού στο Θησείο, μία 17χρονη, που καθόταν αγκαλιά με τη φίλη της, δέχτηκε αρχικά προπηλακισμούς και στη συνέχεια χτυπήματα από 55χρονο σωματώδη άνδρα. Πρόκειται για το έκτο -γνωστό- περιστατικό μέσα σε τρεις μήνες.

 

  • Με «τυρί» το κούρεμα προστίμων και προσαυξήσεων από τα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία προς τις επιχειρήσεις και «φάκα» την απειλή «αναβίωσης» ολόκληρης της οφειλής -αν δεν αποπληρωθεί έστω και μία δόση-, η κυβέρνηση ανάβει για πρώτη φορά το πράσινο φως για τον νέο νόμο για τα «κόκκινα» δάνεια.

aerodromio-El-Venizelos

 

  • Στο ταμείο της εφορίας για να πληρώσει ΦΠΑ που δεν έχει αποδώσει, καλείται ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, καθώς το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών απεφάνθη ότι πρέπει να καταβάλει 167 εκατ. ευρώ φόρους και προσαυξήσεις. Τι απαντά ο ΔΑΑ, το 55% του οποίου κατέχει το ελληνικό Δημόσιο. Περιθώριο δύο μηνών για να προσφύγει στο ΣτΕ.

 

  • Η Ελευθερία Αρβανιτάκη δέχτηκε την πρόταση της οικογένειας του Βασίλη Τσιτσάνη για ένα αφιέρωμα στο έργο του, τώρα που κλείνουν 100 χρόνια από τη γέννησή του. Στη σκηνή και περίφημη Οπισθοδρομική Κομπανία, με την οποία έκανε το ντεμπούτο της στο τραγούδι. Αλλά και ο Σταμάτης Κραουνάκης.

 

 

efsyn.gr

Scroll to top