30/09/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ

Κτήνη κατά ζώων

      Pin It

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει το φαινόμενο κακοποίησης ζώων στη χώρα, παρά την αυστηροποίηση της νομοθεσίας και τις πρόσφατες δικαστικές αποφάσεις με βαριές ποινές για τους δράστες:

 

 Δύο σκύλους τραυμάτισε θανάσιμα με την κυνηγετική του καραμπίνα ένας 54χρονος στο Λαμπρινό Ξάνθης. Τα πυροβόλησε το απόγευμα της Κυριακής, ενώ στη συνέχεια έθαψε το ένα στην αυλή του σπιτιού του. Μετά την καταγγελία του περιστατικού, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σχετικές αναζητήσεις, με αποτέλεσμα, λίγες ώρες αργότερα, να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον δράστη που παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα. Σημειώνεται ότι σχηματίστηκε επίσης δικογραφία σε βάρος του 27χρονου γιου του, για παράβαση του νόμου περί όπλων.

 

 Ενα άλλο φρικτό περιστατικό εκτυλίχθηκε στην Αρτα με πρωταγωνιστές δύο νεαρούς και έναν σκύλο. Οι δύο δράστες περιέλουσαν με βενζίνη το άτυχο ζώο, το έκαψαν ζωντανό και κατόπιν ανέβασαν το βίντεο με την αποτρόπαια πράξη τους στο Facebook. Αργότερα η σελίδα κοινωνικής δικτύωσης κατέβασε το φρικαλέο βίντεο.

 

Με αφορμή τα περιστατικά η Αστυνομία υπενθυμίζει ότι: ο βασανισμός, η κακοποίηση και η βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε ζώου, καθώς και η οποιαδήποτε πράξη βίας σε βάρος του, όπως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, ο ακρωτηριασμός, αλλά και η αναίτια θανάτωσή του, είναι πράξεις που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος και τιμωρούνται με φυλάκιση ή χρηματική ποινή, ή και με τις δύο ποινές. Οι πολίτες που αντιλαμβάνονται ανάλογα περιστατικά καλούνται να τα καταγγέλλουν στις κατά τόπους αστυνομικές Αρχές.

 

Ν.ΦΩΤ.

 

Scroll to top