30/09/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Στάση πληρωμών νεοδημοκρατών

      Pin It

Σκανδαλίζει με τα εντυπωσιακά της ντυσίματα η νέα βουλευτής Μαρία Σταυρινούδη Σόδη, το προκλητικό ντεκολτέ της οποίας, κατά την ορκωμοσία της, μετέτρεψε σε θυμωμένο τράγο τον προεδρεύοντα Τραγάκη, όστις, σαν ερωτοχτυπημένος γεροξεκούτης, επεκαλείτο από μικροφώνου την Παναγία, τον Χριστό και τους τεσσαράκοντα μάρτυρες να τον απαλλάξουν από το μαρτύριο της έξαψης που τον κατέλαβε αίφνης. Η ίδια έσπευσε να διασαφηνίσει ότι πρέπει να την κρίνουμε για το έργο της και όχι για τις ενδυματολογικές της επιλογές. Εργωδώς προετοιμασμένη, λοιπόν, έκανε στράκες με την κομψεπίκομψη παρουσία της στα σαράντα της Νου-Δου στη Χαλκιδική. Φορούσε κάτασπρο εφαρμοστό σύνολο, προξενώντας την οργή των τεθλιμμένων συγγενών.

 

Οι οικείοι της μακαρίτισσας τής έκαναν προσβεβλημένοι την παρατήρηση: «Σε μνημόσυνο ήρθες κυρά μου. Βάλε κάτι πιο σεμνό, κάτι πιο σκούρο». «Μα φορώ… θανατηφόρα γόβα στιλέτο που ταιριάζει στα πένθη» τους αποστόμωσε η ασεβής. Το ότι βρισκόταν εκτός τόπου και χρόνου αποδείχτηκε λίγο αργότερα, όταν επέμεινε να της ανανεώσουν την εγγραφή στο αποδημήσαν κόμμα, όχι στα συνήθη κιτάπια, αλλά στο βιβλίο συλλυπητηρίων. Εμφορείται από τα ιδεώδη και τις αρχές της Νέας Δημοκρατίας, υπερηφανεύεται ευκαιρίας δοθείσης. Στα φοιτητικά της χρόνια υπήρξε μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και, παρ' ότι φαρμακοποιός, κόλλησε το μικρόβιο της πολιτικής από τον πεθερό της, που χρημάτισε επί σειρά ετών βουλευτής και δήμαρχος της Δεξιάς στη Χίο.

 

Δαιμόνια επιχειρηματία την ανεβάζουν τα ΜΜΕ, άκρως επιτυχημένη την κατεβάζουν. Αφού εντρύφησε στην Αισθητική στα Παρίσια, άνοιξε κομμωτήριο στο νησί της μαστίχας, το οποίο οι Χιώτισσες επισκέπτονταν δυο δυο. Αντικομφορμίστρια από κούνια, κήρυξε στάση πληρωμών στις εταιρείες. Δεκάδες κολλαριστά χιλιάρικα της επιδικάστηκαν και η καθ' όλα φερέγγυα βουλευτής αντέδρασε με καταδολιευτικές μεταβιβάσεις ακινήτων της σε συγγενικά πρόσωπα. Το αποκάλυψε η «Εφ.Συν.», ωστόσο, το Μαράκι παραμένει ακάλυπτο, άνετο κι ωραίο. Ιδρυσε, έτσι, χωρίς να τρέχει κάστανο ιδιόκτητο Ινστιτούτο και αργότερα τα γνωστά Μastic Spa.

 

Η ερίτιμος μαντάμ δημιούργησε οφειλές τεράστιων ποσών στο ΙΚΑ, που κατέφυγε σε κατάσχεση λογαριασμών της, στους υπαλλήλους της, που την κάθισαν στο σκαμνί, και σχεδόν σε όλον τον κόσμο, προσποιούμενη ότι χρωστάει μόνον της Μιχαλούς. Ακόμα και στην Ελεωνόρα Μελέτη φόρεσε φέσι και διαδίδει πως της παρείχε δωρεάν τα πιο μοδάτα καπέλα. Σήμερα διατηρεί μαγαζί στο Hilton, στο όνομα της φοιτήτριας κόρης της. Ανέκαθεν η Ν.Δ. προσελκύει εντιμότατα στελέχη αμέμπτου ηθικής. Δεν θα άφηνε να της ξεφύγει τέτοιο κελεπούρι. Στις εκλογές του ’12 πήρε μόλις 293 σταυρούς αλλά συνωμότησε το σύμπαν για να καταλάβει τον θώκο. Ο βουλευτικός μισθός είναι ακατάσχετος, σαν το δούλεμα που τρώμε, οπότε οι ριγμένοι δεν έχουν καμία τύχη. Τα μετέωρα τους θάλπουν με λιακάδες στη Χίο και την υπόλοιπη χώρα.

 

Μετέωρος [email protected]

 

Scroll to top