kupros-prosfuges

30/09/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΚΟΣΜΟΣ

Κύπρος: Στο δικαστήριο ακόμη πέντε Σύροι πρόσφυγες

Η αστυνομία συνέλαβε πέντε άτομα, ηλικίας 19-47 ετών, τα οποία μαρτυρίες από άλλους επιβαίνοντες τους φέρουν να εμπλέκονται με διάφορους τρόπους στη διακίνηση των προσφύγων από τη Συρία, οι οποίοι είχαν εντοπιστεί σε πλοιάριο ανοιχτά της Πάφου.
      Pin It

Λευκωσία – Ανταπόκριση: Άκης Φάντης

Ένας εκ των συλληφθέντων φέρεται να βοηθούσε τον καπετάνιο, ο οποίος ήδη τελεί υπό κράτηση, με τα συστήματα επικοινωνίας μέσω ασυρμάτου, και ο δεύτερος εκτελούσε χρέη υπεύθυνου για τη σίτιση των επιβατών. Οι άλλοι τρεις, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, είχαν οριστεί υπεύθυνοι για τη φρούρηση των μεταναστών.

Και οι πέντε θα οδηγηθούν εντός της ημέρας ενώπιον δικαστηρίου για την έκδοση διατάγματος κράτησης.

Εκτός από τον καπετάνιο για την ίδια υπόθεση, που αφορά -μεταξύ άλλων- λαθρεμπόριο και διακίνηση μεταναστών, τελούν υπό κράτηση και άλλοι τρεις ύποπτοι.

Στο μεταξύ, σε χώρο υποδοχής στην κοινότητα Κοφίνου θα μεταφερθούν σήμερα (Τετάρτη) όσοι από τους Σύρους μετανάστες, οι οποίοι βρίσκονται στην Κοκκινοτριμιθιά, υπέβαλαν αίτηση για παροχή πολιτικού ασύλου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αριθμός τους δεν ξεπερνά τους δέκα.

Στον χώρο υποδοχής στην Κοφίνου παραδόθηκαν την Παρασκευή τα νέα στεγαστικά καταλύματα στα οποίαυπάρχει η δυνατότητα να φιλοξενηθούν 400 άτομα.

Το επίδομα που λαμβάνουν οι αιτητές πολιτικού ασύλου ανέρχεται στα 40 ευρώ τον μήνα συν 10 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο άτομο. Το κράτος φροντίζει για τη στέγαση και τη διατροφή τους.

Για τους υπόλοιπους μετανάστες, ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι, εφόσον δεν είναι φορείς μολυσματικών ασθενειών και έχουν την οικονομική δυνατότητα, μπορούν να πάνε όπου θέλουν, αφού δεν θεωρούνται παράνομοι.

 

efsyn.gr

Scroll to top