Pin It

«Εμβρόντητη, έμαθα ότι διευθυντικό στέλεχος της ενημέρωσης Μεγάλου καναλιού με περιέγραψε… γραπτώς ως ηλικιωμένη και άρα ανίκανη για τις ειδήσεις του (εν αγνοία μου και χωρίς να ενδιαφέρομαι για το θέμα)… και όχι μόνον εμένα. Η ρατσιστική ηλικιακή αναφορά περιείχε κι άλλες κυρίες. Το θέμα δεν είναι προσωπικό, είναι γενικό… και ό,τι αυτό σημαίνει ως αμιγώς ρατσιστική αντίληψη σε μια κοινωνία που πρέπει να ξεφύγει από τη δαγκάνα του “χρυσαυγιτισμού”».

 

Αυτά γράφει η Ελλη Στάη στο δικό της Thetoc με αφορμή όσα ακούστηκαν ότι υποστήριξε σε σχετική συζήτηση (και εισήγηση;) στέλεχος του MEGA. «Χρησιμοποιώ αυτό το περιστατικό -σημειώνει- για να ανοίξουμε τη συζήτηση για ένα “νέο φεμινισμό”. Γιατί εκτός από εμβρόντητη, έμεινα και έντρομη, διαπιστώνοντας ότι το αυγό του ρατσισμού κατά των γυναικών δεν επωάζεται μόνο στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, αλλά και σε γραφεία των media».

 

Η δημοσιογράφος στο άρθρο της κάνει αναφορές στα όσα έχουν ακουστεί με στόχο γυναίκες ακόμα και στη Βουλή (ακούσαμε «για… καλτσοδέτες και υπονοούμενα για ανικανοποίητες γυναίκες…») και καταλήγει: «Ως «ηλικιωμένη γυναίκα», μπαίνω μπροστά, για να σπάσουμε το αυγό του φιδιού, όπου κι αν βρίσκεται. Εξάλλου και η πολύ νεαρή Eμμα Γουάτσον έκανε ανάλογο κάλεσμα, σε άντρες και γυναίκες, στην πολύ συγκινητική της ομιλία ως πρέσβειρα στον αγώνα για την ίση αντιμετώπιση των γυναικών στον ΟΗΕ: με τον πολύ χαρακτηριστικό τίτλο “Αυτός για Αυτήν” (HeforShe), καλώντας έτσι όπως πρέπει να κάνουμε κι εμείς όλους τους άντρες που δεν είναι ρατσιστές να συμπαραταχθούν μαζί μας για μια καλύτερη ζωή για όλους μας».

 

ΣΩ.ΜΑ

 

Scroll to top