E.E.

30/09/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΚΟΣΜΟΣ

Διατηρεί τις κυρώσεις η Ε.Ε. προς τη Ρωσία

Με την εύθραυστη εκεχειρία να τηρείται «σε γενικές γραμμές» στην Ουκρανία, αλλά και στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων επιθέσεων στο έδαφός της, η Ευρωπαϊκή Ένωση έκρινε ότι θα συνεχίσει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας -όπως είχε προειδοποιήσει-, αφού δεν εφαρμόζεται ακόμη «σωστά» η ειρηνευτική συμφωνία.
      Pin It

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εκτίμησε ότι η ειρηνευτική συμφωνία στην ανατολική Ουκρανία δεν εφαρμόζεται ακόμη «σωστά» και κατά συνέπεια αποφάσισε να διατηρήσει τις οικονομικές κυρώσεις που έχει επιβάλει εναντίον της Ρωσίας.

Αν και δεν έχει καταρρεύσει η εκεχειρία επισήμως, καθημερινώς άνθρωποι χάνουν τις ζωές τους στις εμπόλεμες περιοχές, κυρίως στο Ντονέτσκ

Οι Ευρωπαίοι πρεσβευτές που συναντήθηκαν για να εκτιμήσουν την κατάσταση στην Ουκρανία έκριναν ότι «σημειώθηκαν ενθαρρυντικές εξελίξεις στην πολιτική διαδικασία και στην εφαρμογή κάποιων σημείων του πρωτοκόλλου του Μινσκ», που προβλέπει αρχικά εκεχειρία και στη συνέχεια την υπογραφή μιας συμφωνίας ειρήνευσης μεταξύ των φιλορώσων ανταρτών στην ανατολική Ουκρανία και του Κιέβου.

Παρόλα αυτά «μένει να εφαρμοστούν σωστά σημαντικά σημεία του πρωτοκόλλου αυτού», ανέφερε η εκπρόσωπος της Ε.Ε. Μάγια Κοτσίγιαντσιτς, ενώ πρόσθεσε ότι η Ε.Ε. θα εξετάσει το ενδεχόμενο να άρει ή να αμβλύνει τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, «αν η κατάσταση στο πεδίο το δικαιολογεί».

 

efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Scroll to top