ΑΠΕ-ΜΠΕ

30/09/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

Δυσφορία Γκ. Χαρδούβελη για τους κομματικούς «τοποτηρητές»

Πριν από τις επαφές με την τρόικα, ο υπουργός Οικονομικών είχε ενημερώσει τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ πως δεν θα επιθυμούσε την παρουσία κανενός στελέχους των δύο κυβερνητικών κομμάτων. Ωστόσο, το «παρών» στις συνομιλίες έδωσαν οι κύριοι Λαζαρίδης και Παπασταύρου .
      Pin It

Η παρουσία δύο στενών συνεργατών του πρωθυπουργού, των κυρίων Χρύσανθου Λαζαρίδη και Σταύρου Παπασταύρου, κατά τις συνομιλίες με την τρόικα, ήταν η αιτία για να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για την ύπαρξη κομματικών «τοποτηρητών», ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης.

Πριν από τις επαφές με την τρόικα, ο υπουργός Οικονομικών είχε ενημερώσει τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ πως δεν θα επιθυμούσε την παρουσία κανενός στελέχους των δύο κυβερνητικών κομμάτων στις συνομιλίες με τους δανειστές. Ωστόσο, αν και το ΠΑΣΟΚ φρόντισε να μην παρίσταται κάποιο στέλεχός του, οι δύο συνεργάτες του πρωθυπουργού έδωσαν σήμερα (Τρίτη) το «παρών», δημιουργώντας δυσφορία στον κ. Χαρδούβελη.

Ο υπουργός, κατά τη διάρκεια χθεσινής τηλεφωνικής συνομιλίας του με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το ενδεχόμενο της παρουσίας των δύο συνεργατών του πρωθυπουργού. Από την πλευρά του, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε πως το ΠΑΣΟΚ θα σεβαστεί την επιθυμία τού κ. Χαρδούβελη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δυσαρέσκεια του υπουργού Οικονομικών αφορούσε κυρίως τον κ. Λαζαρίδη. Αξίζει να σημειωθεί πως είναι πρόσφατο το περιστατικό της «σύγκρουσης» του τελευταίου με τον τέως πρέσβη στο Βερολίνο, Παναγιώτη Ζωγράφο, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του μετά τη λογομαχία του με τον κ. Λαζαρίδη.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι δύο συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά είχαν συμμετάσχει στην ελληνική αντιπροσωπεία που έδωσε το «παρών» στο Παρίσι, κατά τις προκαταρκτικές συζητήσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών.

 

 

efsyn.gr 

Scroll to top